Girona

Borja, al club del 2022

El Girona s’assegura la continuïtat de Borja García allargant-li el contracte per tres temporades més

El madrileny, de qui el club feia temps que anava al darrere per renovar, ha acaparat un pes fonamental en la creació de l’equip blanc-i-vermell

Clau en el camí cap a l’ascens, ha ofert el seu millor nivell també a primera

L’àrea esportiva del Girona tenia molta feina avançada des de feia mesos a l’hora d’assegurar la continuïtat d’un bloc que havia aterrat a primera divisió amb un rendiment excel·lent. Quique Cárcel tenia garantit el contracte a llarg termini de la gran majoria de futbolistes –per consolidar el projecte o, per si algun s’escapava, com a mínim treure’n un traspàs– però també n’hi havia algun que es resistia. I un dels casos que més atenció del director esportiu havia centrat era el de Borja García, un futbolista que marcava la diferència a segona A i que també hi ha posat el punt de qualitat en la creació del Girona a primera. S’ha fet esperar, però el Girona ha aconseguit lligar també a llarg termini el mitjapunta madrileny. La màgia de Borja, a Montilivi des del 2015, continuarà actuant a Girona fins al juny del 2022. El seu contracte expirava a final del curs que l’equip començarà a preparar demà –hauria estat un risc arribar a mitja lliga sense haver-lo renovat– i el club i el jugador s’han entès per allargar-lo per tres temporades més.

La maduresa

Borja García, de 27 anys, acaba de firmar un contracte que el lligarà a Montilivi fins que en tingui 31. El futbolista va aterrar a Girona l’estiu del 2015, després d’haver debutat a primera divisió amb el Còrdova, com a cedit pel Madrid. El club blanc l’havia fitxat després d’un excel·lent rendiment amb els cordovesos –17 gols a segona A el curs 2011/12– i el va fer jugar dues temporades al filial abans de cedir-lo al mateix club andalús. Ja a Montilivi, a Borja li va costar adaptar-se a l’exigència física del peculiar esquema de Pablo Machín. Va estar mig curs a l’ombra, coincidint amb una fase molt espessa d’un equip que va estar a punt de caure en zona de descens a segona B el Nadal del 2015. A partir de gener, Borja va trobar el seu espai i l’equip va revifar. Un cop assumit i assimilat tot el que li demanava Machín, Borja es va erigir en un dels futbolistes de referència de l’equip. Borja va viure la segona frustració –la pèrdua de l’eliminatòria definitiva contra l’Osasuna– i va començar el curs 2016/17 ja consolidat amb un paper clau en la creació blanc-i-vermella. Al novembre, el club li va firmar la primera renovació de contracte –la que valia fins a l’anunci fet ahir–, fins al juny del 2019. Va ser la temporada de l’anhelat ascens a primera, amb un rendiment brillant del madrileny, que va fer set gols i va jugar 39 dels 42 partits de lliga.

Borja tornava a primera –28 partits, un gol i descens amb el Còrdova– formant part d’un bloc que funcionava a meravella malgrat la falta d’experiència a l’elit. I, tot i l’arribada de competència, el madrileny va ser dels fixos per Machín. Només Juanpe, Bernardo, Portu i Granell han acumulat més minuts en la lliga que Borja García, per qui passava bona part de la creació ofensiva de l’equip. Borja va ser el segon jugador de tota la lliga que més faltes va rebre (110), només superat per Munir (Alavés).

Amb Borja, el Girona té lligats per contracte a mitjà o llarg termini pràcticament tota la plantilla. Els únics que acaben el lligam el juny són els porters Gorka Iraizoz i Bounou –en procés de renovació– i el defensa Ramalho.

GAIREBÉ TOTS

Amb Borja lligat, Iraizoz, Ramalho i Bounou són els únics que acaben contracte al juny

LA XIFRA

111
partits
de lliga amb el Girona de Borja, el cinquè jugador més utilitzat per Machín el curs 2017/18
2015/16 (2a A)
LLIGA REGULAR Partits 31 Minuts 1.806 Gols 2 Targetes 4 g., 0 v.
PLAY-OFF Partits 4 Minuts 384 Gols 1 Targetes 1 g., 0 v.
2016/17 (2a A)
LLIGA REGULAR Partits 39 Minuts 2.807 Gols 7 Targetes 3 g., 0 v.
2017/18 (1a)
LLIGA REGULAR Partits 37 Minuts 2.805 Gols 2 Targetes 2 g., 0 v.
TOTAL
Partits 111 Minuts 7.802 Gols 12 Targetes 10 g., 0 v.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)