Girona

Maffeo, la pèrdua d’un referent

L’amo. El jugador de Sant Joan Despí, ara en l’Stuttgart després de tancar un cicle en el Manchester City, es va fer seu el carril dret després de créixer de manera progressiva a Girona

Cifu hi va viure dues etapes –molt més destacada la primera (39 partits de titular) que la segona (16)–, Javi Álamo va mirar d’adaptar-s’hi sense aconseguir-ho, i Sebas Coris i sobretot Aday Benítez s’hi van saber trobar més bé. Cap, però, es va fer seu el carril dret de Pablo Machín com Pablo Maffeo, que ha deixat un buit que el Girona haurà de mirar de cobrir. El jugador de Sant Joan Despí treballa ja amb l’Stuttgart, el club que va pagar 10 milions d’euros al Manchester City abans de firmar-li un contracte fins al 2023. Amb 20 anys, Maffeo ha tancat un cicle en el City (el va fitxar el 2013) marcat per les tres cessions a Montilivi, on ha anat creixent de manera progressiva fins a destacar en la seva estrena a primera divisió.

Maffeo va arribar a Girona durant el mercat d’hivern del curs 2015/16 i va tancar la primera experiència amb només dues titularitats. Al cap d’un any, el City i el Girona van repetir l’operació, i el protagonisme de Maffeo ja va ser molt més alt. Titular el primer dia que estava a punt, l’exjugador de l’Espanyol va jugar d’inici 13 partits de la segona volta, en el camí cap a l’ascens. I ja a primera, Maffeo es va consolidar del tot en l’onze de Pablo Machín. Després d’una actuació impactant en el trofeu Costa Brava contra el City, el jugador va començar la lliga de titular i es va convertir en l’amo del costat dret. De les 38 jornades, només se’n va perdre cinc –dues per sanció–, i 32 les va jugar com a titular. Va ser el setè futbolista més utilitzat per Pablo Machín, amb 2.645 minuts, i Albert Celades el va començar a citar amb la selecció espanyola sub-21.

LA XIFRA

32
partits
de titular (dels 38 de lliga) el curs passat a primera va jugar Maffeo al carril dret.

El Bayern vol Pavard, el seu ‘rival’

Després de debutar a la primera divisió espanyola amb el Girona, Pablo Maffeo viurà una experiència nova a la Bundesliga, ja deslligat del City. Amb un contracte firmat fins al 2023, el de Sant Joan Despí ha començat la pretemporada amb el conjunt alemany, al qual arribava teòricament per competir amb Benjamin Pavard. El lateral dret francès, de 22 anys, és una de les sensacions del mundial, i diversos clubs s’han interessat pels seus serveis, amb el Bayern com a més ben situat. L’Stuttgart el va fitxar el 2016 al Lilla per 5 milions i podria fer molts diners, tot i que té la intenció de retenir-lo un any més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)