Girona

El primer forat per tapar

El Girona necessita reforçar el costat dret de la defensa, coix després de la marxa de Pablo Maffeo

Aday és qui més s’hi adapta i Ramalho, un recurs com a lateral més quiet

Amb només tres incorporacions tancades, hi ha mancances a diverses demarcacions i interrogants respecte a la continuïtat d’alguns futbolistes que condicionen la fotografia de la plantilla del Girona del 2018/19. De totes les posicions, n’hi ha una en què l’equip està especialment coix i que s’ha de reforçar tant sí com no. És el costat dret de la defensa, que tenia com a amo Pablo Maffeo, un dels fixos en l’estrena a primera divisió. Maffeo és, de fet, l’únic titular habitual la temporada passada que no pertany ja a la disciplina del Girona, pendent de si hi ha sortides –en forma de traspàs– d’alguna altra de les peces importants.

L’àrea esportiva assumeix que fer arribar un lateral dret ha de ser prioritari. “S’estan treballant diferents situacions, però també dependrà de si hi ha una venda per anar a buscar els jugadors que volem. Per això hem de tenir aquest punt de paciència”, va comentar el director esportiu, Quique Cárcel. El Girona ja ha fet esforços econòmics per quedar-se en propietat el central Marc Muniesa i el carriler Johan Mojica, i haver de pagar un traspàs generós per un altre defensa sense haver assegurat cap venda té un punt de risc. El Girona es va interessar pel lateral Roberto Rosales, pel qual el Màlaga demana traspàs, i també s’ha fixat en el jove brasiler Eder Militão (São Paulo), tot i que aquesta operació encara seria més complexa i necessitaria l’ajuda del Manchester City.

El dibuix i els perfils

De moment, sense cap fitxatge al lateral dret, el cos tècnic d’Eusebio Sacristán treballa amb futbolistes que s’hi poden adaptar. Qui més avesat hi està és Aday Benítez, que pot actuar tant al carril dret com a l’esquerre. Amb Maffeo consolidat a la dreta, Aday acostumava a trobar més espai a l’esquerra, però pot jugar a totes dues bandes. Reciclat des de la mitja punta, el de Sentmenat s’ha fet com a carriler a Montilivi, la demarcació més específica i exigent del peculiar esquema de joc de Pablo Machín. Ara, s’haurà de veure si Eusebio manté d’entrada el dibuix –tal com va anunciar en la seva presentació– i per tant manté la preeminència dels carrils. Si ho fa, jugadors com Sebas Coris i Pedro Porro tindran l’oportunitat, almenys durant la pretemporada, d’intentar convèncer el tècnic que poden ocupar també el carril dret.

Si apostés per una línia més tradicional al darrere amb laterals, una de les alternatives que té l’entrenador de La Seca a la plantilla és Jonas Ramalho, que ja havia jugat al costat dret a l’Athletic i també al Girona, abans que Machín li trobés el millor encaix com a central dretà. Jugui com jugui Eusebio, reforçar el costat dret és una necessitat.

QUIQUE CÁRCEL

“Es treballen diferents situacions, però dependrà de si hi ha una venda”

AL DARRERE

El club ja ha fet un esforç econòmic per quedar-se dos defenses, Marc Muniesa i Mojica

Coris mira de convèncer en el seu retorn

X.M.

En l’esquema amb tres centrals de Pablo Machín, Sebas Coris va trobar el seu espai als carrils, al dret i sobretot a l’esquerre. Després d’una cessió amb molt poca continuïtat a l’Osasuna, el tossenc ha tornat a Montilivi amb la intenció de seduir Eusebio Sacristán durant la pretemporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)