2a divisió FEF

Un manxec a la colla

2a divisió B. El Conquense serà l’equip que s’unirà al grup dels catalans, valencians, balears i aragonesos la temporada que ve, que començarà el cap de setmana del 25 i 26 d’agost

El grup tercer de segona B ha estat format les últimes temporades, amb algunes variacions puntuals, pels equips catalans, valencians, balears i aragonesos. La pròxima campanya això no canviarà, però hi haurà un petit matís: un conjunt manxec, el Conquense, formarà part de la lliga per acabar de quadrar l’agrupació. Als conjunts catalans, doncs, els tocarà fer un desplaçament d’allò més llarg a Conca, una ciutat que és a 550 quilòmetres de Barcelona. Això és el que va aprovar ahir la comissió de segona B de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), que haurà de ser ratificat en l’assemblea del 24 de juliol. Més enllà de decidir com es reparteixen els 80 equips de la categoria de bronze, també es va establir la data d’inici de la competició, que serà el 26 d’agost, una setmana després que comencin la primera divisió i la segona A.

La confecció final del grup tercer, amb tot, s’ha fet tenint en compte la proximitat geogràfica entre els equips, ja que si bé Conca és força lluny de molts punts de Catalunya, cau força a prop d’algunes localitats aragoneses i valencianes. L’equip que més quilòmetres haurà de fer per desplaçar-se a la ciutat manxega serà el Peralada, que n’haurà de recórrer 676, una distància gairebé idèntica a la que ha de fer quan va a Alacant (674). El Conquense, en tot cas, serà un dels set conjunts nous del grup, juntament amb el Barça B, l’Espanyol B, el Castelló, l’Eixea, el Terol i l’Atlètic Llevant. D’altra banda, hi haurà sis filials: el Peralada, el Vila-real B, el València Mestalla, que ja hi eren el curs passat, i també l’Espanyol B, el Barça B i l’Atlètic Llevant.

Tornen els dorsals fixos

Una altra de les novetats que va deixar la jornada d’ahir va ser el fet que s’hagi obert la porta perquè els equips de segona B puguin tornar a disposar de dorsals fixos –amb el nom a la samarreta– per als seus futbolistes. És una mesura voluntària, però que esmena la normativa que obligava tots els equips de la categoria a alinear els jugadors de l’1 a l’11 en cada partit. La FEF també va anunciar la creació d’uns nous logotips, tant per a segona B com per a tercera divisió, que els equips hauran de lluir a la màniga dreta.

Grup 1
Las Palmas Atl., Cultural, Ponferradina, Guijuelo, Valladolid B, Burgos, Unionistas, Salmantino, Fabril, Celta B, R. Bouzas, Pontevedra, Coruxo, Navalcarnero, Sant Sebastià, U. Adarve, Madrid Castella, Fuenlabrada, Atlético B i Internacional.
Grup 2
Sporting B, Oviedo B, Langreo, Racing de Santander, Gimnástica Torrelavega, Mirandés, Logroñés, Calahorra, Tudelano, Izarra, Real Sociedad B, Bilbao Athletic, Gernika, Leioa, Arenas Club, Real Unión, Amorebieta, Vitòria, Durango i Barakaldo.
Grup 4
Sevilla Atl., Marbella, Granada B, San Fernando, El Ejido 2012, Balompédica Linense, Recreativo, Atl. Malagueño, Almeria B, Sanluqueño, Talavera, Villanovense, Badajoz, Don Benito, Melilla, Llorca, Cartagena, Múrcia, UCAM i Jumella.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)