2a divisió A

2a divisió A

L’estiu del gran salt

Enric Gallego, que va aconseguir l’ascens a segona amb l’Extremadura, afronta amb il·lusió el repte de jugar al futbol professional

El barceloní, pitxitxi del grup tercer de segona B tot i haver-hi estat només mitja temporada, explica que està en un “moment de plenitud per afrontar el canvi”

Resulta senzill imaginar què és el que sentirà Enric Gallego quan la temporada que ve agafi l’avió per desplaçar-se a estadis com Riazor, La Rosaleda, El Molinón, la Romareda o el Ramón de Carranza. Si no, ell ho resumeix de manera perfecta: “Una il·lusió enorme.” El davanter barceloní va aconseguir l’ascens a segona amb l’Extremadura i, després de fer una temporada espectacular en el futbol de bronze, en què va ser pitxitxi del grup tercer jugant-hi només mitja temporada, per fi tastarà una categoria professional. Un repte enorme que valorarà més que ningú. “Fa deu anys jugava en camps de terra, a primera regional, amb l’Alzamora i el Bon Pastor, i ara m’arriba una gran oportunitat”, explica el futbolista barceloní, que després de convertir-se en un dels grans referents del futbol català dels últims anys, l’hivern passat va fer les maletes i va canviar el Cornellà, on era una institució, per un projecte grandiloqüent com el de l’Extremadura. Va ser una aposta guanyadora, ja que amb el club blaugrana ha anat superant fases del play-off fins a fer el salt a segona divisió A.

“Aquests últims mesos a l’Extremadura han estat increïbles. Vaig començar molt bé i, tot i que em vaig lesionar just després d’arribar-hi i l’equip va classificar-se per a la promoció patint més del previst, tot ha sortit molt bé, tant des del punt de vista individual com col·lectiu”, relata Enric Gallego, que ha fet onze dianes amb el quadre extremeny. A Almendralejo, d’altra banda, l’artiller del Bon Pastor hi ha trobat un ambient que té poc a veure amb el de la segona B de l’àrea metropolitana de Barcelona. “És impressionant com es viu el futbol aquí, hi ha moltíssima afició, podem posar 12.000 persones al camp i hi ha un reconeixement públic; et paren pel carrer per demanar-te fotos”, explica Enric, que hi afegeix: “A diferència de Barcelona, on la gent és del Barça o del Madrid, el primer equip de la gent d’Almendralejo és l’Extremadura. És una història molt diferent.”

En un moment de plenitud

El salt al futbol professional arriba en un moment en què Enric se sent plenament preparat. “Alguns poden pensar que un davanter de 31 anys és molt gran, però em cuido moltíssim i estic en un moment idoni. Sé el que és compaginar futbol i feina, ja que ho he fet alguns anys, i la vida de futbolista que porto ara és molt bonica, així que m’esforço per allargar-la al màxim possible”, diu el barceloní, que espera que el fet que el tècnic el conegui li permeti tenir continuïtat en un escenari nou i exigent com la segona divisió A: “El mister ja sap que em pot demanar i és conscient de la il·lusió que tinc. La segona A és una història molt diferent de la segona B, i no conec la categoria tan bé, però confio a tenir minuts i rendir a un bon nivell.”

El perfil
Enric Gallego (Barcelona, 12-9-1986) va forjar-se en el futbol territorial a les files del Bon Pastor i l’Alzamora. Després va fer el salt a tercera amb el Premià i, des de llavors, ha jugat a l’Espanyol B, el Badalona, l’Olot i el Cornellà, on va estar en dues etapes i va marcar època abans de marxar a l’Extremadura en el mercat d’hivern.
31
anys
té Enric Gallego, al qual el debut a segona A li arribarà en un moment de maduresa.
29
gols
va fer la temporada passada a segona B: 18 amb el Cornellà i 11 amb l’Extremadura.
2
anys
més de contracte té amb l’Extremadura, ja que va fitxar pel club blaugrana fins al juny del 2020.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)