Reus

Reus

Retrobament amb repte

El porter Pol Freixanet torna a Catalunya vuit anys després de deixar el juvenil de l’Espanyol, on va coincidir amb el seu nou company, Edgar Badia

El bagenc es veu en un bon moment de maduresa i està motivat per prendre el lloc a un emblema roig-i-negre

Pol va estar lesionat mitja temporada 2009/10, al juvenil A de l’Espanyol, amb Edgar en plena forma i internacional

Una de les etapes clau en la formació d’un futbolista és la de juvenil, l’última abans de deixar enrere la comoditat del planter i començar a fer-se forat en el futbol adult. La temporada 2009/10, a l’Espanyol juvenil A, la il·lusió es palpava entre jugadors amb prometedores carreres al davant. A la porteria, Pol Freixanet i Edgar Badia competien per la titularitat, una pugna en què el segon va tenir més fortuna. Pol va passar la meitat d’aquella temporada lesionat, mentre que Edgar, internacional amb les categories inferiors de la selecció espanyola, estava en plena forma. Després d’aquell any, els camins dels dos porters es van separar. Per a cap dels dos no va ser fàcil el salt al futbol professional: Edgar Badia no va tenir continuïtat sota els pals fins que, en el mercat d’hivern de la temporada 2013/14, va fitxar pel Reus, on està marcant una època. Pol Freixanet, per la seva banda, va deixar l’Espanyol aquell 2010 i va passar pel Màlaga, l’Oviedo i l’Elx, clubs en què no va tenir el protagonisme desitjat. Va ser a Fuenlabrada on es va tornar a sentir important en un equip amb aspiracions d’ascens a segona A, i el bon rendiment al club madrileny li ha valgut ara el fitxatge pel Reus. Els camins de Pol Freixanet i Edgar Badia tornen a trobar-se.

“La competència serà dura, però motivadora. Si és sana, si hi ha un bon clima de treball, l’equip en sortirà beneficiat”, va dir el dia de la seva presentació, la setmana passada, Pol Freixanet, conscient de la dificultat de treure el lloc a un dels herois de l’ascens i un dels intocables a segona A. El director esportiu, Sergi Parés, veu complementaris els dos porters, un –Badia– intuïtiu, ràpid i bo amb els peus, i l’altre –Freixanet– amb envergadura i competent sota els pals. “Tenim dues alternatives amb una bona edat i moltes ganes de créixer”, afirma Parés. Pol Freixanet també es veu en un moment ideal de la seva carrera, encara amb recorregut i amb força experiència a l’esquena. El club reusenc, “establert a la categoria i que fa les coses bé des de baix”, és, per al porter bagenc, una bona plaça per a la seva progressió.

Família basquetbolística

Parés destaca l’alçada de Pol (1,91 metres), un tret habitual en la seva família. És fill de l’exjugador de bàsquet Jordi Freixanet, que als anys vuitanta i en la primera meitat dels noranta va jugar al Cotonificio, al Licor 43, a l’IFA Espanyol, al Càceres i al TDK Manresa, entre d’altres. La seva germana Jael (ala pivot com el seu pare) va deixar fa dos anys la pràctica del bàsquet després de militar en equips com ara l’UB Barça, l’Olesa, el Cadí la Seu, el Perfumerías Avenida i l’Uni Girona.

La trajectòria
Pol Freixanet (Manresa, 1991) ha jugat, com a sènior, al Màlaga, l’Oviedo, l’Elx i el Fuenlabrada.
8
anys
va passar al planter de l’Espanyol, on va arribar amb 10.
33
partits
el curs passat al Fuenlabrada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)