Un primer assaig al ralentí

El primer test de pretemporada del Girona acaba amb 90 minuts sense gols ni història contra el Bolton

Eusebio no va moure la defensa de tres en tot el matx i els petits retocs en la segona part van ser al mig del camp i al davant

Contra un rival més rodat físicament, els gironins van estar un xic més fins en el primer acte que en el segon

BOLTON 0 GIRONA 0

GIRONA:Marc Vito (Iraizoz, 46’); Alcalá (Eric Montes, 46’), Bernardo, Muniesa (Juanpe, 46’); Coris (Portu, 21’), Pere Pons (Rubén Alcaraz, 46’), Timor (Àlex Granell, 46’), Andzouana (Carles Planas, 46’); Borja García (Aleix Garcia, 46’), Pedro Porro (Aday, 36’); i Soni (Choco Lozano, 46’). BOLTON WANDERERS:Alnwick, Olkowski (Little, 60’), Beevers (Hobbs, 84’), Wheater, Taylor (Darby, 83’), O’Neil (Pritchard, 70’), Vela, Lowe, Noone (Ameobi, 70’), Donaldson (Le Fondre, 70’), Wildschut (Bukley, 46’). ÀRBITRE:Peter Wright.T.G.: cap.T.V.: cap.PÚBLIC:Uns 1.000 espectadors al camp County Ground.

L’objectiu de les pretemporades és engreixar la maquinària per arribar a punt a la lliga, i quan encara falta un mes perquè la primera divisió arrenqui, el Girona encara és a les beceroles de l’equip que ha de ser quan en els partits ja hi hagi punts en joc. L’estrena dels d’Eusebio va ser insípida, tot i que no podia ser de cap altra manera perquè ni les cames van encara prou lleugeres ni el tècnic ha tingut temps d’implementar el seu segell ni la plantilla és la que començarà el campionat. Els gironins van rendir a un nivell acceptable defensivament contra un rival més rodat –el Bolton s’hi va posar a primers de mes–, però en atac no va estar del tot fi, ni a l’hora de generar ni a la de definir.

Eusebio va ser fidel al sistema Machín en la seva primera alineació i va estructurar l’equip amb una primera línia amb tres centrals, la segona amb dos carrilers i dos pivots, la tercera amb dos mitjapuntes i una única referència al davant. L’onze sí que va ser més circumstancial, bàsicament perquè la plantilla no està ni de bon tros tancada –quatre jugadors del Peralada van sortir d’inici– i perquè el tècnic també va haver de compensar l’equip de la primera part i el de la segona. A més, l’entrenador es va veure obligat a improvisar perquè els primers 45 minuts van ser més accidentats del previst amb les lesions de Sebas Coris (21’) i Pedro Porro (36’) que van fer que Portu i Aday haguessin de saltar a la gespa abans d’hora.

Amb els dos equips lluny del que ha d’acabar sent la seva millor versió, els porters van sobresortir en una primera meitat de ritme local, control visitant i oportunitats força repartides. Marc Vito va endevinar les intencions de Donaldson en un penal de Bernardo sobre el mateix jugador del Bolton (20’). A l’altra àrea, qui va emergir va ser Ben Alnwick, autor de dues estirades descomunals que van salvar el 0-1 després d’un xut amb l’esquerra de Kevin Soni (22’) i un cop de cap molt subtil de Borja García (33’).

Després del descans, Eusebio va canviar pràcticament tot l’onze –només Bernardo va jugar el partit sencer per la lesió de Ramalho–, tot i que va introduir matisos amb Alcaraz davant dels tres centrals i Granell i Aleix Garcia una mica més avançats. El 3-4-2-1 es va convertir en un 3-3-2-2, amb Portu i Choco Lozano al davant. I malgrat que el Girona va acumular més peces ofensives sobre la gespa, la realitat és que en la segona meitat els visitants pràcticament no es van acostar a l’àrea d’Alnwick –només un un contra un a Portu (84’) salvat pel porter–. El Bolton tampoc va fer un joc per tirar coets, però va tenir la victòria als peus de Le Fondre, que va rematar al pal després que Gorka Iraizoz hagués dubtat en la sortida.

CONTRATEMPS

Sebas Coris (21’) i Pedro Porro (36’) van haver de demanar el canvi abans del descans

VITO I ALNWICK

El porter del Girona va aturar un penal i el del Bolton va salvar dos cops el 0-1

ELS MATISOS

En la segona part, Eusebio va passar del 3-4-2-1 a un 3-3-2-2, amb Portu i Choco al davant

EL BOLTON, A PROP

La segona part va ser insofrible, però el pal va evitar (88’) que Le Fondre fes l’1-0