3a divisió FEF

Un equip que sent els colors

3a divisió. 18 dels 19 jugadors del Sant Andreu tenen experiència prèvia al Narcís Sala. La direcció esportiva de l’entitat considera que això suposa un afegitó a la qualitat dels jugadors

Ja fa unes quantes temporades que el Sant Andreu ha apostat –i amb bons resultats, per cert– per configurar plantilles en què la majoria dels seus membres coneguin molt el club. Aquest any s’ha assolit gairebé la perfecció en aquest objectiu: dels 19 jugadors del primer equip, només un –Jaume Villar– no té cap experiència prèvia en l’entitat. La resta, com a mínim, ja hi havien jugat una temporada.

Villar és l’únic fitxatge que no havia passat abans pel Narcís Sala. Els altres –Felipe Sa, Iván Fuentes, Carles i Ferran– ja hi havien estat, ja sigui en el primer equip o en el planter. “No és casualitat”, deixa clar el tècnic, Mikel Azparren: “Creiem, i molt, en el compromís amb el club i com a grup. Sabem com funciona la gent al camp i al vestidor, i Xavi Jiménez i jo els hem conegut.”

“Significa un plus”

Al llarg dels darrers anys, són molts els fitxatges que han suposat retorns al Narcís Sala, i amb bons resultats, com ara els casos de Josu, Carroza o Víctor, a banda de renovar futbolistes que acumulen ja moltes temporades al club, com Llamas, Guerrero, Noguera o Juanan. El vicepresident esportiu, que ara també fa les funcions de secretari tècnic, Mario Iniesta, té clar que aquests jugadors aporten “un plus afegit”, i explica: “Quan entren al camp hi posen una mica més, quan perden, vas al vestidor i els veus plorant. S’ho prenen com una cosa personal i pròpia. I també hi ha una comunió total amb l’entitat.”

Azparren, que recorda que la situació es repeteix també en el cos tècnic –“també sumem molts anys de pertinença al club”, admet el preparador navarrès, que havia estat jugador i també l’encarregat de vídeo en el cos tècnic de Manolo Márquez– defensa que “la suma de la gent acaba sent més que la suma de les individualitats” i que, a més, “el jugador està més compromès, però també l’aficionat se sent més identificat i orgullós d’ell”.

Jaume Villar és, per tant, l’únic membre de la plantilla sense passat prèvia en el club. Azparren, però, té clar que això no serà cap handicap en la seva temporada. “Si em diuen que ha estat dos anys en el club m’ho crec, per la il·lusió que ha tingut per venir. S’ha involucrat i està compromès com la resta”, afirma.

LES REACCIONS

No és casualitat. Creiem, i molt, en el compromís amb el club i com a grup. Sabem com funciona la gent al camp i al vestidor

L’EXCEPCIÓ

El jugador està més compromès, però també l’aficionat se sent més identificat i orgullós d’ell
Mikel Azparren
entrenador del sant andreu
Quan entren al camp hi posen més; quan perden, vas al vestidor i els veus plorant
Mario Iniesta
vicepresident esportiu del sant andreu
Jaume Villar (Leganés B) és l’únic jugador sense passat previ com a quadribarrat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)