Girona

Al Girona li sobra un quart d’hora

Dos gols d’Ángel (77’ i 81’) en el tram final eviten que el Girona superi el Getafe en l’últim amistós abans del debut

Els d’Eusebio, molt efectius, van tenir el partit sota control quan van tenir la possessió, però van patir massa amb les acceleracions dels de Bordalás

GETAFE 3 GIRONA 3

GIRONA:Bounou (Iraizoz, 46’); Pedro Porro (Moha, 86’), Juanpe, Bernardo, Muniesa (Èric Montes, 74’); Granell; Portu (Stuani, 46’), Pere Pons, Aleix Garcia (Giorgi, 78’), Borja García (Aday, 54’); i Choco Lozano (Kevin Soni, 61’). GETAFE:Chichizola (David Soria, 46’); Damián, Djené, Bruno (Ignasi Miquel, 59’), Antunes (Alberto, 84’); Portillo (Gaku, 59’), Maksimovic, Arambarri (Ángel, 68’), Rober Ibáñez (Amath, 46’); Jorge Molina (Mata, 59’) i Sergi Guardiola (Merveil, 59’). GOLS:0-1 (15’) Borja García. 0-2 (36’) Choco Lozano. 1-2 (46’) Jorge Molina. 1-3 (49’) Juanpe. 2-3 (77’) Ángel. 3-3 (81’) Ángel.ÀRBITRE:Pizarro Gómez, del comitè madrileny.T.G.: als locals Damián (52’) i Arambarri (84’), i al visitant Borja García (52’).T.V.: cap.PÚBLIC:Uns 300 espectadors al municipal de Santo Domingo d’Alcorcón.

L’assaig general del Girona abans del debut en la lliga va acabar amb una barreja de sensacions. Bones, pel que fa a l’efectivitat –un bé a conservar– i el control de la situació quan els d’Eusebio van fer córrer el Getafe darrere la pilota. I no tan bones quan en l’últim quart l’equip es va desprogramar –s’ha de dir que els locals tenien molts més recursos i pólvora a la banqueta– i es va diluir de tal manera que li van igualar un 1-3. Tal com estan les coses, però, l’altra bona notícia va ser que els d’Eusebio no van patir cap més lesió, cosa que sempre és un risc quan t’enfrontes a un equip de Bordalás.

A través del domini

El Girona va començar a un ritme inferior al del Getafe i va patir. Mal rival, els de Bordalás, per sortir amb el peu de l’accelerador aixecat. Els madrilenys van agafar de seguida les regnes del joc i van inclinar el camp cap a la porteria de Bounou. El Girona gairebé es va autolesionar les dues primeres vegades que va intentar sortir de darrere amb la pilota jugada per la pressió de Guardiola i Jorge Molina, que van estar molt a prop de robar la cartera al porter gironí. El Getafe va buscar sorprendre amb arribades per banda, però en totes les centrades es va acabar imposant el porter i la defensa visitant.

Els d’Eusebio Sacristán es van espolsar la iniciativa local quan van posar una marxa més. I no ho van fer en el cos a cos –en aquesta lluita, el Getafe es troba com peix a l’aigua–, sinó a través de la possessió. Quan els madrilenys van haver de córrer darrere la pilota, el Girona es va trobar còmode. Granell –ahir feia de Timor–, Aleix i Borja es van associar bé. També Pere Pons i Portu, que hi van posar la gasolina addicional.

Els blanc-i-vermells, a més, van ser especialment efectius a l’àrea rival. El 0-1 va arribar quan millor estava jugant el Getafe i va néixer als peus de Pedro Porro, cada cop més còmode al lateral dret. L’extremeny va posar una pilota a l’àrea que va caure als peus de Pere Pons després d’un mal refús defensiu. El de Sant Martí Vell es va fer un espai i el seu xut amb l’esquerra el va refusar Chichizola, que ja no va poder fer res per aturar la rematada de Borja García, que va recollir el refús del porter local.

El Girona va tenir uns minuts plàcids i de control, però el Getafe va tornar a la càrrega amb un xut creuat de Molina (33’) i una rematada molt perillosa des de la frontal d’Arambarri (34’). En les dues accions, Bounou va estar molt segur. I del possible 1-1 es va passar al 0-2 en una acció a pilota aturada: Aleix Garcia va servir un córner i Choco Lozano va endreçar la pilota a la xarxa amb una mena de volea que va sorprendre el porter local.

Segon acte frenètic

El Getafe es va trobar amb el gol només de començar la segona part. Feia tres partits que no marcava (0-0 contra l’Sporting, el Boavista i el Granada), fins que Jorge Molina va batre Iraizoz. La rèplica, però, va ser imminent i el gol de cap de Juanpe, catedralici. El canari va emergir entre un núvol de jugadors per posar la pilota a l’escaire amb una rematada imponent. No va tardar Eusebio a amagar Juanpe, cada dia més líder i insubstituïble. Però encara menys va tardar a canviar Borja, que estava molt calent després d’un episodi poc esportiu amb Damián.

El tram final va ser totalment del Getafe, dominador absolut. Els canvis locals van sumar i els del Girona –tres jugadors del Peralada a la gespa–, no tant. Ángel va posar la dinamita amb el 2-3 i el 3-3, tot i que l’acció que va aixecar més admiració va ser una aturada brutal de Gorka a xut de Gaku just abans del 2-3.

LA PILOTA ATURADA

Dos córners d’Aleix Garcia van acabar amb el 0-2 de Choco Lozano (36’) i l’1-3 de Juanpe (49’)

L’ÚLTIM QUART

Amb molts més recursos a la banqueta, el Getafe va acabar dominant i trobant el gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)