3a divisió FEF

3a divisió

Un escenari on disfrutar de nou

Toni Calvo torna a competir, amb el Vilafranca, després d’un any d’inactivitat

Format a la Masia amb la lleva del 87, havia desenvolupat tota la seva carrera a l’estranger

“Tenia ganes de tornar a casa, i poder jugar a tercera amb el Vilafranca és un regal”, afirma Toni Calvo

Entre la llista de fitxatges que el Vilafranca ha fet aquest estiu hi ha un nom que crida l’atenció: Toni Calvo. I és que el futbolista format a la Masia havia desaparegut del radar del futbol català el 2007. Aquell any, l’extrem, company de lleva de Messi, Piqué i Cesc a la Masia, va decidir fer les maletes, deixar el Barça B i buscar fortuna a l’Aris Salònica, a la primera divisió grega. Llavors va iniciar una trajectòria que li ha permès viure a quatre països diferents: Grècia, Itàlia, Bulgària i Xipre. Després d’una dècada, però, va dir prou. Tocava tornar a casa. “La meva família i jo ja estàvem una mica cansats de viure tants anys a fora i teníem ganes de tornar”, explica Calvo, que ha recalat a la capital de l’Alt Penedès a través d’un amic seu, el porter quadribarrat Miguel Ramos: “Havíem coincidit en el Barça i va ser ell qui em va dir de la possibilitat de jugar en el Vilafranca. Quan m’ho va dir vaig estar encantat; poder tornar a jugar després d’un any d’inactivitat i poder fer-ho en un equip de tercera és un regal.”

La fita de Toni Calvo és molt clara: recuperar el to després d’un any d’inactivitat –va jugar per darrer cop al PAE Veria grec–, disfrutar de nou del futbol i ajudar l’equip aportant un plus de qualitat. I és que està cridat a marcar la diferència. Això sí, cal anar a pams. Ell ho té clar. “A poc a poc vaig agafant el to, que no és fàcil després de la inactivitat”, explica el barceloní, que dona molta importància al fet de recuperar el ritme: “Jo soc molt autocrític quan no em veig bé físicament, i hi dono moltes voltes. Això, però, és una cosa que he parlat amb el president, que em transmet molta tranquil·litat i confiança. Espero tornar-li recuperant el meu nivell i marcant la diferència.” L’ecosistema que ha trobat al degà penedesenc, en tot cas, és l’ideal, tant pel nivell com per l’ambient: “Tenim un equip competitiu, amb jugadors molt bons, com ara Oribe. A més, el fet que s’hagin quedat aquests jugadors importants parla molt bé del club. Si continuen és per alguna cosa.”

Membre d’una lleva memorable

Toni Calvo torna al futbol català després d’haver format part d’una generació, la del 1987, que va enlluernar tothom en les categories de formació i de la qual han sortit alguns dels grans noms del futbol mundial. L’extrem va arribar al Barça quan era aleví i va compartir vestidor amb jugadors com ara Leo Messi, Gerard Piqué o Cesc Fàbregas. Una època que no oblidarà. “Era un lleva de futbolistes extraordinaris, t’adormies i a la mínima ja t’havien pres el lloc”, rememora Calvo, que afegeix: “Ens ho preníem com una diversió, mai no vam pensar que viuríem del futbol, i al final només cal veure on han arribat alguns. És bestial.” El seu camí quan va acabar l’etapa formativa en el Barça, en tot cas, va ser marxar a l’estranger, i ha passat per l’Aris, el Parma –va disputar tres partits a la Serie A–, el Levski Sofia, l’Anorthosis i el PAE Veria. En total, 225 partits en màximes categories europees i 12 enfrontaments d’Europa League. Una experiència llarga que no oblidarà mai: “Vaig viure moltes situacions, però dels anys en què he estat a fora em quedo amb totes les coses bones. Han estat experiències professionals i personals brutals, i n’he de donar les gràcies al futbol.”

El perfil
Toni Calvo (Barcelona, 28-3-1987) va fer els seus primers passos, amb quatre anys, a la Fundació Ferran Martorell, va jugar el Torneig Social del Barça un parell de temporades, va militar en la Grama, i quan era aleví va recalar a la Masia, on es va estar fins als 20 anys.
225
partits
ha jugat en màximes categories europees: 108 a Grècia, 3 a Itàlia, 20 a Bulgària i 94 a Xipre. En total, ha marcat 32 gols.
12
duels
d’Europa League ha jugat entre l’Aris, el Levski Sofia i l’Anorthosis. Hi ha marcat cinc gols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)