Girona

Un zero inquietant

El Girona és l’únic equip de primera sense ni una sola cara nova a la plantilla respecte al curs passat

Els dos “fitxatges” (Muniesa i Mojica) ja hi eren el curs passat i han significat una inversió de 8,5 milions

Cárcel preveu tancar de manera imminent un o dos reforços, que probablement arribarien cedits

L’equip amb menys incorporacions n’ha fet dues (Espanyol) i el que té més cares noves, tretze (Leganés)

A quatre dies per a l’estrena del Girona a primera divisió, Quique Cárcel ja havia incorporat nou cares noves respecte al curs anterior: Iraizoz, Bernardo, Muniesa, Planas, Boulaya, Douglas Luiz, Aleix Garcia, Marlos Moreno i Stuani. Avui, quan falten quatre dies per al Girona-Valladolid, a la plantilla de l’equip de Montilivi només hi ha cares conegudes.

Tècnicament, el Girona ha fet dos fitxatges, però tant Marc Muniesa com Johan Mojica ja eren vells coneguts en la plantilla. I aconseguir aquests dos jugadors en propietat ha significat una despesa d’uns 8,5 milions (3,5 per al lloretenc i 5 per al colombià) que ha acabat limitant el marge de maniobra de Cárcel. De fet, el Girona tenia a sobre la taula una bona oferta pel colombià que hauria donat molt d’aire en aquest tram final de mercat, però la lesió de Mojica (dos mesos KO) ha fet avortar l’operació.

Disset dies de marge

Tot i que el Girona es va moure molt abans de la lliga, Cárcel encara va fer més moviments en els darrers dies de mercat. El 18 d’agost (la vigília del debut contra l’Atlético) van aterrar Kayode i Mojica (el colombià no era cap cara nova, ja que el curs de l’ascens també havia estat a Montilivi). I en l’últim dia de mercat, que el curs passat va ser el divendres dia 1 de setembre, van arribar Olunga com a cedit i Timor (segona etapa del valencià a Girona) en propietat.

El Girona no arribarà al 31 d’agost sense haver mogut fitxa. La intenció de Quique Cárcel –només té dos milions per invertir– és fer unes tres incorporacions. Amb aquests diners es poden pagar dues o tres nòmines, no més. I cap traspàs. S’esperen amb delit les del Manchester City i també es negocia amb clubs de primera (un podria ser el Getafe) alguna altra cessió.

L’Espanyol es mou poc

Els de Rubi només tenen dues cares noves respecte al curs passat: Borja Iglesias i Roberto (torna després d’un any al Màlaga). A l’altre extrem hi ha el Leganés, que s’ha renovat de dalt a baix amb tretze futbolistes que iniciaran una etapa a Butarque.

0
Girona
2
Espanyol
4
Valladolid
4
Real Sociedad
6
Alavés
6
Athletic
6
Sevilla
6
València
7
Atlético
7
Rayo Vallecano
7
Real Madrid
7
Vila-real
8
Barça
8
Eibar
8
Getafe
8
Llevant
10
Celta
10
Osca
10
Betis
13
Leganés

Les principals novetats a Montilivi, al cos tècnic

Si a la plantilla no hi ha ni una cara nova respecte al curs passat, al cos tècnic pròpiament dit només hi queda l’entrenador de porters (Omar Harrak). La resta són novetats, encapçalades pel màxim responsable de la plantilla, Eusebio Sacristán. L’exentrenador de la Real Sociedad, Celta i Barça B s’ha endut a Montilivi dues mans dretes, Juan Carlos Andrés (va ser el seu segon a la Real Sociedad) i Onésimo Sánchez (va coincidir amb Eusebio com a jugador al Valladolid i al Barça) i el preparador físic Gerardo Izaguirre (va formar part del cos tècnic d’Eusebio al conjunt de Donosti). Ells són els substituts de Machín i dels dos Jordis, Guerrero i Balcells.

Aleix Garcia, segona part

Fins i tot l’únic jugador que ha arribat aquesta temporada com a cedit (Aleix Garcia) no és cap cara desconeguda. El d’Ulldecona tornarà a jugar a Montilivi després d’una primera etapa en què va tenir un protagonisme molt relatiu (849 minuts repartits en 20 partits, la majoria entrant des de la banqueta i en el tram final). El relleu a la banqueta ha estat determinant perquè el català acceptés tornar a Girona, cosa que hauria estat inviable si hagués continuat Machín. Un altre dels jugadors del City ara sense destinació i que podrien tenir una segona etapa a Girona és Douglas Luiz, tot i que el gran objectiu és Brahim Díaz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)