Girona

KIKO OLIVAS

CENTRAL DEL VALLADOLID I EXJUGADOR DEL GIRONA

“És el retorn somiat; torno a un lloc molt especial”

“Era un repte i un objectiu que estava perseguint des de fa molt de temps i ara ho podré disfrutar de valent”

“La base és pràcticament la mateixa i aquest és el seu gran punt fort”

El Girona no comptava amb mi després de pujar. Va ser un cop dur perquè em feia molta il·lusió, però el futbol té aquestes coses
El Valladolid és un club històric i el seu lloc està a primera. Ho encarem amb moltes ganes i amb l’objectiu de la permanència

Kiko Olivas (Antequera, 21/8/1988) tornarà per primera vegada a Montilivi com a rival, ara a les files del Valladolid, club que el va fitxar després que el Girona el descartés per al nou projecte a primera divisió. El central, un fix per a Sergio González, no guarda rancor per la seva sortida al club gironí i només té bons records dels dos anys que va passar a Montilivi.

Kiko Olivas torna a primera divisió. Deu estar content.
Sí, estic molt il·lusionat amb aquesta nova temporada a primera divisió, era un repte i un objectiu que estava perseguint des de fa molt de temps i ara ho podré disfrutar de valent, així que estic molt il·lusionat amb tot plegat.
I ho farà visitant el camp del Girona, el seu exequip. Més especial no podia ser, la tornada, no?
I tant, és l’inici somiat, perquè Montilivi és un estadi al qual tinc molta estima i el Girona és un club que em va donar molt, i també la seva afició. En guardo un molt bon record, de tot, i aquest era un dels partits especials de la temporada i, per sort, serà el primer.
Va passar dos anys molt intensos a Montilivi (cursos 2015/16 i 2016/17), amb un ascens frustrat i finalment aconseguint el premi de pujar a l’elit. Què recorda de tot plegat?
Vaig viure moments molt bons aquí, alguns d’amargs com aquell play-off de la primera temporada que ens vam quedar a les portes, però l’any següent va ser molt bonic, amb l’ascens a primera divisió, que va ser una cosa històrica per a la ciutat i el club. Ho vaig disfrutar molt, van ser dos anys magnífics i guardo un gran record de tot.
Després de l’ascens no va continuar en el Girona. Devia ser un cop dur...
Sí, perquè havia fet un bon any i tenia molta il·lusió d’estar a primera divisió amb el Girona, un equip que havia patit tant i que havia aconseguit coses tan boniques. Però el futbol té aquestes coses, no vaig tenir l’oportunitat i vaig haver de sortir i buscar-me la vida en un altre lloc. Vaig replantejar-me el futur, però per sort l’any següent vaig tornar a pujar a primera amb el Valladolid.
Abans de sortir al Valladolid va fer tota la pretemporada a un bon nivell a les ordres de Pablo Machín. Com va anar perquè finalment marxés?
Va ser una decisió esportiva del club, no comptaven amb mi perquè creien que no valia per el projecte i vaig haver de sortir. Però, com deia, per sort ara em podré enfrontar a ells a primera divisió, i en tinc moltes ganes.
Per com parla m’imagino que, més que rancor, s’endú només les coses positives de Girona.
Evidentment, van ser dos anys boníssims, amb grans records. Tant jo com la meva família vam estar molt contents amb el tracte que vam rebre i per això em fa tanta il·lusió tornar a Girona.
El que està clar és que va triar bé, al Valladolid ha estat una peça clau i ha aconseguit un altre ascens a primera.
Sí, el curs passat va ser complicat, perquè no vam començar bé, però vam fer un tram final de temporada espectacular i vam aconseguir l’objectiu de pujar a primera divisió. Ho hem disfrutat molt, va ser magnífic.
Què n’espera, d’aquesta nova temporada? Com veu l’equip?
L’equip té molta il·lusió, el club feia molts anys que no estava a primera divisió. El Valladolid és un club històric i és on ha d’estar, així que per a nosaltres és una responsabilitat molt gran. Som pocs els jugadors que hem jugat a primera divisió, així que volem demostrar que tenim nivell per estar aquí i reafirmar-nos. Ho encarem amb moltes ganes i amb l’objectiu de salvar-nos.
Des que Sergio González va agafar l’equip que tot ha anat rodat. La idea del tècnic ha arrelat...
Sí, des que va arribar el mister l’abril passat que l’equip va canviar de manera radical, vam jugar al màxim nivell i vam fer un gran tram final de curs. Tant de bo emprenguem amb aquesta mateixa dinàmica l’inici de la lliga, ja que és important començar bé perquè l’equip agafi confiança en la nova categoria. Tenim les idees molt clares.
I el partit de divendres com el preveu?
Esperem un partit molt complicat, perquè el Girona ha fet un any molt bo, amb jugadors que van demostrar que valen per a la màxima categoria i que són molt bons. Serà complicat, però segur que els posarem les coses difícils, perquè volem començar de la millor manera possible.
Què destacaria més del Girona? Tenen nou tècnic però mantenen bona part del bloc.
La base és gairebé la mateixa i aquest és el seu gran punt fort, els jugadors es coneixen a la perfecció. Tenen futbolistes de molta qualitat, al davant disposen de jugadors determinants que haurem de vigilar de ben a prop i en defensa són molt seriosos i concedeixen poques ocasions. Són un equip compensat, però hem treballat com fer-los mal.
Creu que el nou sistema utilitzat per Eusebio pot afectar gaire l’equip en l’inici de curs?
No, cada entrenador té la seva idea del futbol i segur que canviaran algunes coses, però han tingut tota la pretemporada per treballar-ho i han obtingut bons resultats, així que ja ho tindran tot ben treballat i no crec que els sorprengui gaire el canvi ara com ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)