Girona

Richy Álvarez

Exjugador del Girona

“La idea de joc d’Eusebio arrelarà en els jugadors”

“En la meva etapa al Celta em va agradar molt la idea de joc que tenia i els entrenaments que feia. Només en tinc bones paraules”

“Primer s’ha d’assolir la permanència i després ja es tindrà temps per somiar”

J a fa més d’un any que Richy Álvarez va haver d’anunciar la retirada dels terrenys de joc per culpa de les lesions just després de l’ascens del Girona a primera. Tot i així el gallec, que ara està enfocat en la seva carrera com a tècnic, segueix de ben a prop la trajectòria del club gironí, al qual preveu un llarg recorregut en l’elit.

El va sorprendre gaire el primer curs de l’equip a primera?
Bastant, ningú hauria dit que poguessin tenir una temporada així, fins i tot amb possibilitats d’anar a Europa. Tothom va quedar molt content.
Com veu l’equip de cara al curs vinent? L’afició està una mica inquieta perquè no arriben nous fitxatges...
Tots els anys les aficions volen cares noves, però jo estaria tranquil. La base de l’equip és la de l’any passat, amb la gran temporada que es va fer, sí que és veritat que arriba un altre entrenador amb un altre estil de joc, però crec que s’ha fet una bona pretemporada. I més després del Costa Brava, que es va guanyar a un gran equip com el Tottenham, així que crec que s’ha d’estar tranquil i que els fitxatges arribaran.
En aquest segon any a l’elit creu que el Girona ha d’aspirar únicament a la permanència o que pot lluitar per fites més ambicioses?
Crec que primer s’ha d’assolir la permanència al més aviat possible, almenys en aquests primers anys a l’elit. El club s’està acostumant a la millor lliga del món i, un cop assolida la permanència, ja es tindrà temps per poder començar a somiar alguna cosa més.
Creu que el canvi a la banqueta i un nou sistema de joc poc afectar molt l’equip?
Machín ja feia uns quants anys que era aquí i la gent hi estava acostumada, també als bons resultats, però ara arriba un altre entrenador i crec que ho pot fer bé. Potser al principi costarà que surtin les coses, però amb uns quants partits crec que la seva idea arrelarà en els jugadors i es pot fer un bon any.
Eusebio el va entrenar en la seva etapa al Celta. Què me’n pot dir?
Només tinc bones paraules sobre Eusebio. No vaig arribar a debutar amb ell, ja que em volia per a l’any següent, però llavors la directiva del Celta no em va voler. Però em va agradar molt la idea de joc que tenia i els entrenaments que feia.
Ja ha passat més d’un any des de la seva retirada dels terrenys de joc. Suposo que, tot i el problema final amb les lesions, la seva etapa a Montilivi la recorda molt positivament.
I tant. Des que ho vaig deixar que tot el meu cercle d’amistats sabien que la meva idea era seguir vivint a Girona, estava molt a gust aquí, van ser sis anys i un ascens a primera i em quedo amb tot això. M’hauria agradat poder disfrutar de la primera divisió, però no va poder ser i ara tinc una nova vida, tot i que celebro que al Girona li vagin bé les coses. Tant de bo continuïn molts anys més així.
En una entrevista passada va dir que tenia esperances que el Girona li truqués per poder-se integrar d’alguna manera a l’estructura del club. Està aparcat aquest tema?
Al final es va quedar allà, al final no es va arribar a bon port. Ara estic a casa meva, amb la meva gent, i hauria de ser alguna cosa interessant per tornar-me a moure de casa.
A què es dedica ara?
Amb un amic de tota la vida estem entrenant un equip cadet i un de sènior. A més, a l’octubre començaré a treure’m el curs d’entrenador, una experiència nova. Aniré aprenent coses i seguiré en el món del futbol, que és el que m’agrada.

La convocatòria de Richy Álvarez

1. Un porter.
Jorge Palatsí.
2. Un defensa.
Lejeune.
3. Un migcampista.
Pere Pons.
4. Un davanter.
Jaime Mata.
5. Un entrenador.
Rubi.
6. Un president.
Francesc Rebled.
7. El millor partit que ha vist a Montilivi.
El Girona-Alcorcón (3-2) del curs 2012/13, remuntant un resultat de 0-2.
8. El millor record a l’estadi.
L’ascens a primera.
9. El pitjor malson.
El meu últim any en el Girona per culpa dels maleïts genolls.
10. L’ADN gironí, en quin jugador es reflecteix?
Pere Pons.
11. Montilivi o un altre estadi en un altre indret?
Montilivi.
12. Quina capacitat hauria de tenir l’estadi del Girona?
15.000, perquè pugui estar ple tots els caps de setmana.
13. Visualitza la ciutat esportiva o continuarà essent un somni impossible?
Sí que la visualitzo, crec que està a prop de fer-se realitat.
14. Li agrada la nova samarreta?
És diferent. Se’m fa estrany veure una camiseta del Girona així, però és molt bonica.
15. Recuperaria la samarreta de la senyera?
Crec que els gironins sí que ho voldrien.
16. Què li sembla el canvi de Machín per Eusebio?
És un canvi que s’ha hagut de fer i crec que Eusebio ho farà molt bé. Serà complicat, però si se li dona confiança ho aconseguirà.
17. Expliqui’ns una anècdota.
En el meu primer any en el Girona, amb Raül Agné d’entrenador, la temporada no anava bé i vam tenir una xerrada a la sala de premsa. Va entrar una persona amb boina, i era el propietari [Delgado], que era la primera vegada que el veia. Va ser una mica estrany.
18. El moment més important de la història del club?
L’ascens a primera i la venda del club. Va donar una tranquil·litat molt necessària.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)