2a divisió A

Una divisió de plata amb regust d’or

Candidats Enguany disset equips tenen un passat a primera divisió i han confeccionat blocs potents per tornar-hi

Els vint-i-dos equips de segona divisió comencen avui el campionat de lliga. Una marató de 42 partits, o 46 si es classifiquen per a la fase d’ascens a primera divisió. Tota una ruta per la geografia espanyola per aconseguir els objectius marcats, ja siguin l’ascens a primera divisió o la salvació de la categoria.

Tots els equips han confeccionat els millors vestits dins les seves possibilitats per intentar completar un bon curs a la divisió de plata. El Deportivo, el Màlaga o Las Palmas, descendits de primera divisió, han configurat uns blocs sòlids perquè el seu pas per la categoria sigui efímer. Però no tindran un camí de roses sinó que aquest estarà ple d’espines. I és que aquest curs el sostre d’equips que tenen experiència a primera divisió s’ha incrementat fins a disset. El Saragossa i el Tenerife, l’Osasuna i l’Sporting de Gijón fa anys que lluiten per tornar a primera, o el Mallorca i l’Elx, que tot i arribar de segona divisió B, també van militar en un temps no gaire llunyà al cim del futbol estatal. Una divisió de plata amb regust d’or.

De candidats a ocupar les primeres posicions, doncs, n’hi ha un munt amb plantilles de renom i, com ja és habitual en les últimes temporades, poden aparèixer convidats inesperats que trepitjaran fort i lluitaran per formar part del podi d’equips que pujaran a primera divisió a final de temporada.

Una segona sense filials

A més de la gran quantitat d’equips històrics i aspirants a ocupar les primeres posicions de la divisió de plata aquesta temporada, un fet que desperta l’atenció és que serà la primera vegada des del curs 2002/03 en què no hi haurà cap filial després dels descensos del Barça B i el Sevilla Atlètic i que cap segon equip de segona divisió B assolís l’ascens. Al llarg d’aquests anys han trepitjat la segona categoria del futbol estatal els filials del Barça, Real Madrid, Athletic Club, Sevilla, Màlaga o Vila-real. Enguany, doncs, la categoria queda òrfena d’aquests conjunts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)