Girona

Porro, blindat i Portu, en perill

El Girona millora per quarta vegada en menys d’un any el contracte de Pedro Porro, lligat ara fins al 2023 i amb una clàusula que s’enfilarà als 20 milions

El club de Montilivi no negociarà per Portu, però tem que el Sevilla de Machín se l’acabi emportant a cop de talonari i es trobi amb pocs dies per maniobrar

El Girona es va assegurar ahir ingressar una bona morterada en el cas que algun club torni a la càrrega per Pedro Porro, que divendres va viure el seu bateig a primera divisió amb només 18 anys. El que serà més difícil és que el club de Montilivi pugui conservar la dupla Po-Po que Eusebio va fer jugar a la banda dreta contra el Valladolid perquè tot fa pensar que Portu té les hores comptades com a jugador del Girona malgrat que a l’abril va renovar fins al 2022. El Sevilla ja ha fet una oferta pel murcià, però Quique Cárcel ja els ha fet saber que no hi ha negociacions que valguin: o la clàusula –20 milions– o res. Exactament la mateixa tàctica que el Sevilla va fer amb el Barça per Lenglet.

Porro: quarta renovació

Aviat serà a l’inrevés, però Pedro Porro ja ha signat més contractes que no pas autògrafs. El jove extremeny de 18 anys va fitxar pel Girona l’estiu passat i en poc menys d’un any ja ha renovat les condicions contractuals quatre vegades. Les dues primeres, amb la lliga de divisió d’honor juvenil en marxa. La tercera, a primers de juliol, fins al 2022 i amb una clàusula de 5 milions d’euros. I la quarta ha estat més enfocada al blindatge –la clàusula s’ha multiplicat per quatre i vorejarà els 20 milions– i a la millora econòmica personal que no pas a la durada de la vinculació, ja que s’ha passat del 2022 al 2023.

Porro va jugar els 90 minuts del Girona-Valladolid en el lateral dret. Eusebio ha endarrerit considerablement la posició natural del davanter –15 gols a divisió d’honor juvenil amb el Girona i tres a segona B amb el Peralada– després d’analitzar el mal que fa incorporant-se des del darrere. Tot i que Porro va patir defensivament amb Toni Villa, l’extremeny va guanyar sovint la banda i va acabar el partit amb bona nota. De moment mantindrà la fitxa del Peralada i el dorsal 29, però si juga més de deu partits a primera el Girona l’haurà de pujar definitivament a la primera plantilla.

Els diners ho són tot?

En el cas de Portu, és possible que l’ofensiva del Sevilla –fins i tot s’hi podria sumar el València, si el Real Madrid se li emportés Rodrigo–, acabi amb el murcià altre cop a les ordres de Machín a Nervión.

Per al Girona seria una sortida no desitjada, tot i que Cárcel es va mig anticipar amb l’adquisició de Patrick Roberts, que juga també per banda dreta tot i que té característiques diferents. Això sí, els 20 milions d’euros que ingressaria el club de Montilivi significarien el traspàs més impactant de la història de l’entitat.

El Girona es trobaria, de sobte, amb molts diners per fitxar però amb un escàs marge de maniobra pel que fa al temps. Demà ja és 20 d’agost i només quedaran onze dies per al tancament del mercat. A banda que gairebé tots els jugadors que havien estat plans A, B i C ja tenen destí, el Girona es trobarà l’inconvenient afegit que cada vegada que Quique Cárcel aixequi el telèfon per intentar negociar, els clubs sabran que el Girona té diners per gastar-se i urgències per reforçar-se. I les pors a la sortida de Juanpe i Stuani encara no s’han esvaït.

PORRO, DE MODA

L’extremeny va debutar a 1a amb divuit anys com a lateral i ho va fer amb bona nota

CLÀUSULA DE PORTU

20
milions
ingressaria el Girona, que no està disposat a rebaixar ni un cèntim pel murcià

EL 31 D’AGOST

A onze dies del tancament del mercat, buscar contra rellotge serà un maldecap
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)