Girona

Roberts, l’ambició anglesa

La darrera incorporació del Girona, Patrick Roberts, té clar que vol ser protagonista amb l’equip ja sigui a través de gols o d’assistències

De moment l’anglès és l’únic fitxatge de l’entitat que la temporada passada no estava en el club gironí

El Girona va presentar davant dels mitjans de comunicació Patrick Roberts, de moment l’única cara nova per al curs 2018/19 a falta d’onze dies per al tancament del mercat de fitxatges estival. L’anglès, de fet, es va entrenar durant dos dies amb els seus companys i va ser inclòs en la llista de convocats per Eusebio Sacristán de cara al duel de la primera jornada contra el Valladolid sense que l’entitat blanc-i-vermella oficialitzés la seva cessió procedent del Manchester City –una cessió que s’allargarà fins al 30 de juny del 2019–. I és que Roberts ja va disputar deu minuts del matx contra els val·lisoletans abans de la presentació feta ahir a l’estadi de Montilivi. Un sol de justícia va rebre el britànic, que en les últimes dues temporades i mitja ha militat en el Celtic de Glasgow, el gran dominador de la lliga escocesa aquests darrers anys.

Tímid i amb un accent anglès tancat a conseqüència de l’estada a Escòcia, la darrera incorporació del Girona va valorar en positiu els seus primers passos pel club de Montilivi, al qual va reconèixer seguir des de la campanya passada, segurament després de saber que els gironins anaven darrere seu per incorporar-lo, com així va reconèixer el mateix director esportiu, Quique Cárcel: “L’any passat ja ens interessava fitxar-lo en qualitat de cedit. Enguany, amb el nou tècnic, Roberts s’adapta més als esquemes i la idea de tenir homes de banda. Amb Machín l’hauríem hagut de reconvertir. Li agrada jugar a cama canviada i ens aporta profunditat i un contra un, cosa que l’equip necessita”, analitzava Cárcel.

Roberts només té al cap l’objectiu de continuar creixent com a futbolista i sap que aportant les seves qualitats individuals al grup ho podrà aconseguir en paral·lel amb el Girona: “Va ser fantàstic jugar ja uns minuts en el primer partit de lliga, poder estar amb l’afició i gaudir al camp. Vaig seguir el Girona el curs passat i totes les parts crèiem que venir al club era una bona opció per continuar creixent com a jugador. Després de parlar amb el tècnic vaig tenir molt bones sensacions, i amb el City vam entendre que havia de venir aquí”, comentava l’extrem esquerrà, que normalment parteix des de la dreta per buscar la diagonal i fer mal a la defensa contrària amb el driblatge o l’associació amb els companys: “El que més m’agrada és atacar, fer gols i ajudar els companys a fer-ne amb assistències. Si puc aconseguir-ho, el Girona se’n beneficiarà”, afegia el primer futbolista britànic que vesteix els colors blanc-i-vermells de l’entitat gironina.

La lliga, una atracció

Amb experiència en la Champions League –Roberts ha disputat dotze partits de la màxima competició continental i ha fet tres dianes–, el fet de conèixer i seguir la lliga espanyola des de fa temps i ser conscient del nivell competitiu d’aquesta també va ser un argument a favor a l’hora de decidir-se pel Girona: “A la lliga espanyola hi ha grans jugadors i molts equips d’alt nivell. Sempre l’he seguit i tinc moltes ànsies i ganes de jugar en aquesta competició. Vull disputar el màxim de minuts i tenir incidència en el joc de l’equip per així ajudar el bloc”, diu Patrick Roberts, que espera amb candeletes el duel de diumenge contra el Madrid a Montilivi: “Per partits com el del cap de setmana que ve, soc aquí. Estic preparat, i sabem que serà un matx molt dur”, sentenciava la primera i, de moment única cara nova del Girona 2018/19.

LES REACCIONS DELS PROTAGONISTES

Ens aportarà més alternatives en l’atac, i era un jugador necessari per reforçar la plantilla
Delfí Geli
president del Girona

DEBUT I PRESENTACIÓ

Amb el nou tècnic, Roberts s’adapta més als esquemes i les idees de tenir homes de banda
Quique Cárcel
director esportiu del Girona
Vaig seguir el Girona el curs passat i totes les parts crèiem que venir al club era una bona opció per continuar creixent com a jugador
El que més m’agrada és atacar, fer gols i ajudar els companys a fer-ne amb assistències
Patrick Roberts
extrem del girona
Roberts va ser presentat tres dies després de debutar contra el Valladolid (10’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)