Girona

“Portu és una inquietud”

El director esportiu del Girona reconeix que si el Sevilla vol el futbolista murcià haurà de pagar la clàusula (20 milions d’euros) o acostar-s’hi molt

“El relleu a la banqueta, que ha estat obligat, ens ha fet canviar la manera de pensar i de veure el mercat”, admet

Quan falten onze dies perquè es tanqui el mercat de primera, el Girona necessita ulls en totes les direccions. Encara ha d’apuntalar la plantilla amb nous reforços, però també ha d’estar pendent per si es produeix alguna sortida no desitjada perquè, aleshores, la reacció haurà de ser imminent i precisa.

“Ja vam dir que el mercat seria lent i difícil”, va exposar Quique Cárcel. El director esportiu ja va argumentar durant els mesos de juny i juliol que al Girona possiblement li caldria vendre algun jugador per ingressar diners que li donessin marge per fer altres operacions. Avui, a 21 d’agost, la cosa s’ha complicat. No hi ha hagut vendes, però si ara marxés un primera espasa els maldecaps es multiplicarien. “Al mercat, ara hi ha menys oportunitats que les que hi havia fa dos mesos”, va afegir-hi. “La nostra prioritat a l’estiu era mantenir el bloc. L’actual és portar algun reforç. No volem que marxi ningú.”

L’afer Portu

“Portu avui és una inquietud”, va admetre obertament Cárcel. “El seu nom surt a tots els diaris, tot i que em fa més por la desesperació que pugui tenir algun club. Sort que els equips que han pogut mostrar interès per ell van guanyar aquesta jornada”, va fer broma en al·lusió a l’1-4 dels de Machín a Vallecas.

Quique Cárcel va reconèixer que hi ha equips que han trucat a la porta. “Han preguntat, però no han fet oferta. Es va parlar de xifres, però sense entrar al detall.” En el cas de Portu, el Girona es remetrà a la clàusula de rescissió del murcià, que és de 20 milions. “Si algú hagués preguntat per Portu fa un mes i mig, crec que hauríem estat més oberts a una entesa. Però ara estem en una situació en què el mercat s’està tancant i d’alternatives cada vegada n’hi ha menys. Si algú el vol haurà de pagar la clàusula o acostar-s’hi molt”, va afegir-hi. “I si al final arriba una oferta important per al club que ens pot ajudar a créixer, l’estudiarem perquè la prioritat sempre serà el benefici de l’entitat. Però em refereixo a una oferta que entri dins dels valors reals del mercat.”

A Sevilla continuen estant molt pendents del murcià. Pablo Machín en va parlar sense cap problema durant la prèvia del Rayo-Sevilla i el president del club andalús, José Castro, va dir ahir que estaven “tranquils” perquè tenen “espai econòmic” per millorar la plantilla amb alguns retocs d’última hora. Curiosament, el mercat es tancarà el divendres 31 a mitjanit, uns 10 o 15 minuts després que s’acabi el Vila-real-Girona, que començarà a les 22 hores. “No crec que m’assabenti durant aquest partit que ens fitxen algú”, va ironitzar.

L’adeu de Machín pesa

Quique Cárcel va indicar que una de les grans dificultats que han hagut de superar ha estat l’adeu de Pablo Machín. “Aquest ha estat el gran canvi. Ell [Machín] tenia molt clar el que volia, i amb Eusebio hem necessitat temps perquè es familiaritzés amb la plantilla i decidís el què. En el moment de determinar que volia jugar amb una defensa de quatre ens ha fet canviar la manera de veure el mercat i la manera de pensar, i hem hagut de moure’ns per buscar uns jugadors d’unes altres característiques.”

El director esportiu del Girona va reconèixer que “no és habitual” el fet que la primera cara nova hagués arribat tot just un dia abans de l’inici de la lliga. Però també va afegir que la prioritat a l’inici de l’estiu va ser conservar l’esquelet del curs del debut a primera. “Volíem mantenir el bloc. I que Muniesa i Mojica siguin ara nostres, també anava en aquesta direcció. En aquest aspecte, hem d’estar contents.” La intenció, però, és que arribin més incorporacions abans del 31. “La meva idea és portar jugadors que m’agradin, que encaixin en el dibuix del mister, que aportin valor a l’equip i també competència i qualitat a la plantilla.”

Cárcel afirma que està molt content amb Eusebio. “Ha reunit un grup de treball excepcional i el veig amb moltes ganes de fer millor l’equip a partir de la humilitat i el treball. La sintonia és bona, i contra el Valladolid vam fer mèrits per sumar els tres punts.”

L’aposta dels de casa

El màxim responsable de l’àrea esportiva del club de Montilivi també va posar èmfasi respecte del debut a primera divisió del futbolista de 18 anys Pedro Porro, renovat aquesta setmana fins al 2023. “És un jugador que el curs passat era juvenil i ha fet un pas endavant. La baixa de Maffeo al lateral ha pesat molt, però hem de començar a veure els valors del planter. Si comencem a portar futbolistes de fora i tanquem les portes als jugadors de casa no els ajudarem a créixer.”

El futur de Jairo

El Girona va anunciar divendres el fitxatge d’un extrem que l’any passat jugava a segona B amb l’Extremadura. Quique Cárcel va comentar que encara no té decidit el destí de Jairo Izquierdo, que serà presentat avui. “El volem veure. El coneixíem de Tenerife i el vam seguir la temporada passada. És un jugador diferent a qui volem veure abans de decidir si es queda perquè ens pot ajudar o cedir-lo a algun equip de segona A.” Si es decideix cedir-lo, el Cadis seria una opció i en l’operació hi podria acabar entrant Álvaro García, que aquesta setmana passada va rebutjar anar a l’Osca tot i que el club aragonès va comprar el 50% dels drets del futbolista al club andalús.

EL TANCAMENT

15
minuts
després del Vila-real-Girona (el partit comença a les 10) la LFP abaixarà la persiana per inscriure nous jugadors.
“És complicat. Machín tenia molt clar el que volia i Eusebio necessita altres coses”

EL MERCAT

“Fa un mes i mig hauria estat més fàcil negociar. Ara, d’oportunitats al mercat, poques”

CLÀUSULA DE PORTU

“No és habitual que de moment només en tinguem una i que hagi arribat tan tard”

PEDRO PORRO

“Ens ha ensenyat que si tanquem les portes als de casa no els ajudarem a créixer”

JAIRO IZQUIERDO

“El volem veure abans de decidir si ens el quedem o el cedim a un equip de 2a A”

LA PLANTILLA

“La prioritat era mantenir el bloc. Ara volem portar algun reforç i que no marxi ningú”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)