Nàstic

Intensitat insuficient

Nàstic. L’equip tarragoní comença amb un ritme alt i Fali marca aviat en un córner (10’), però no pot sentenciar el partit, va a menys i rep l’empat del Tenerife en el temps afegit (93’)

nàstic 1 tenerife 1

NÀSTIC:Bernabé; Kakabadze, Josua, Fali, Abraham; Sebas Coris (Omar Perdomo, 61’), Rocha, Javi Márquez, Tete Morente (Luis Suárez, 91’); Uche (Manu del Moral, 75’) i Manu Barreiro.TENERIFE:Dani Hernández; Luis Pérez, Aveldaño, Carlos Ruiz, Camille; Alberto, Luis Milla; Suso (Borja, 71’), Bryan Acosta (Naranjo, 57’), Nano; i Malbasic (Chilunda, 85’).GOLS:1-0 (10’) Fali. 1-1 (93’) Aveldaño.ÀRBITRE:Ais Reig.T.G.:Als locals Fali, Abraham, Rocha, Josua i Javi Márquez, i al visitant Camille.PÚBLIC:5.483 espectadors.

El Nàstic no va començar la lliga amb victòria perquè no va poder mantenir més enllà de la primera meitat el bon ritme i la bona imatge inicial, amb gol matiner de Fali, i perquè en el minut 93 va rebre el gol de l’empat, molt protestat pels locals. Malgrat el cop dur final, la imatge prometedora del primer temps és un bon punt de partida per als grana.

Gordillo va sorprendre en la primera alineació del curs deixant Becerra a la banqueta i Dimitrievski –amb un peu i mig fora del Nàstic des de fa un mes i mig– a la graderia, i confiant en Bernabé per a la porteria, i situant Josua i Fali com a parella de centrals. Fora d’això, més normalitat, amb Kakabadze i Abraham als laterals, Javi Márquez i Rocha al doble pivot, Morente i Coris a les bandes, i Uche i Barreiro en punta.

El Nàstic va sortir connectat i va imprimir, d’entrada, un ritme ofensiu elevat, amb combinacions ràpides, joc per les bandes i pilotes a l’àrea. Uche va protagonitzar la primera acció, un xut després de prendre la pilota a Aveldaño que Dani va enviar a córner (3’). El premi al bon inici el van recollir aviat, els tarragonins, amb el gol de cap de Fali en un córner (10’). El Tenerife, sorprès, per la intensitat del Nàstic, va intentar respondre buscant les peces ofensives, però només trobava forat en algun desajustament defensiu. Una acció entre Uche i Barreiro, que va acabar amb el xut del nigerià al pal, evidenciava la verticalitat grana (32’). Malgrat el domini local, s’hauria marxat el descans amb empat si Bernabé no hagués rebutjat una rematada de cap de molt a prop de Nano, tot sol (43’).

A l’agost és impossible mantenir un ritme elevat molts minuts. El Nàstic n’era conscient i per això després del descans va ser més contemporitzador. I el Tenerife també, i per això li va buscar les pessigolles de seguida. Bernabé va salvar una rematada de Malbasic (46’). Uche va fer un recordatori del perill dels grana amb una rematada de prop (53’), però l’entrada de l’exgrana José Naranjo, que va protagonitzar dues accions de velocitat, va reactivar ofensivament el Tenerife. Al Nàstic, en canvi, les substitucions no li van donar prou aire. Els canaris no es van rendir i, en el temps afegit, pilota a l’àrea, Bernabé i dos rivals salten en contacte, el porter no és prou contundent, l’àrbitre no hi veu falta i Aveldaño la toca de cap i empata.

El seu gol ha estat un cop dur, però cal felicitar l’equip per la bona primera part i per l’esforç físic
José Antonio Gordillo
entrenador del nàstic
La primera part és culpa nostra, no hem entrat gens bé. A la segona hem estat un altre equip