2a divisió FEF

El valor del primer pas

Copa. El Cornellà i el Sant Andreu, que s’enfronten entre ells, i el Lleida, que rep el Terol, volen avançar en el camí per enfrontar-se a un equip d’elit

Il·lusió. Aquesta és la paraula que més es repeteix quan un equip de segona B o tercera divisió afronta un partit de copa. Com que guanyar-la és una utopia, aquí tothom vol jugar contra un club dels que competeixen a Europa. Aquesta és, amb l’estructura actual del torneig, la gran aspiració dels clubs modestos, que avui comencen la seva trajectòria en la competició. Si volen jugar contra un equip de primera línia, això sí, hauran de superar l’eliminatòria d’aquest vespre i dues més. Cal fer, doncs, un primer pas. I avui és el torn de tres equips catalans que han viscut recentment partits memorables de copa: el Cornellà i el Sant Andreu, que s’enfronten entre ells, i el Lleida, que rebrà el Terol.

Per mirar d’aconseguir el pas a la segona eliminatòria, la fita de tots tres serà mantenir la línia amb què han començat la temporada, ja que en la lliga encara no coneixen la derrota. El Cornellà, que dissabte va imposar-se al filial del Llevant a casa (1-0), mirarà de repetir desenllaç avui contra el Sant Andreu. A la memòria dels verds hi ha aquell partit de copa contra el Real Madrid de fa quatre anys. “Hi ha la il·lusió i les ganes de repetir el que es va viure llavors, si aconseguim anar superant eliminatòries”, afirma un Xavi Calm que al davant hi tindrà un dels pesos pesants de la tercera divisió com el Sant Andreu. L’ambient al club quadribarrat és molt similar. “Ens ve de gust disputar la copa, s’ha de valorar el que és per al club poder jugar aquesta competició,” explica Mikel Azparren, que vol que els seus batallin sobre la gespa del municipal: “No només tenim la il·lusió d’estar en la copa, si no que volem competir de tu a tu contra un rival que ha estat quart a segona B.”

A Lleida, d’altra banda, tenen molt present la memorable eliminació de la Real Sociedad la temporada passada i els partits contra l’Atlético. Si volen repetir alguna cosa similar, hauran de superar el Terol. “Afrontem la primera eliminatòria amb màxima humilitat, l’hem de gestionar com una final i mirar de marcar d’hora”, diu el tècnic, Gerard Albadalejo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)