Girona

Caçadors que sempre hi són

Duel. Després de viure el mundial a l’ombra de Suárez i Cavani, els uruguaians Cristhian Stuani i Maxi Gómez han corroborat el seu pes en equips en què van ser determinants el curs passat

Hi ha deu anys de diferència entre l’un i l’altre, però Cristhian Stuani (Tala, 1986) i Maxi Gómez (Paysandú, 1996) comparteixen rol. Una temporada brillant a primera divisió els va donar el bitllet per al mundial de Rússia, però tant el davanter del Girona com el del Celta van haver de conviure a la selecció uruguaiana com a alternatives a dos tòtems com Luis Suárez i Edinson Cavani. Stuani, un gat vell, va acabar esgarrapant 75 minuts i va ser l’escollit per Óscar Tabárez per cobrir el buit de Cavani a l’onze inicial en els vuitens contra França. Maxi Gómez va tenir un paper encara més pobre, amb poc més de mitja hora acumulada. Després de debutar en el temps afegit d’un partit resolt (3-0 contra Rússia), va substituir Stuani contra França.

L’estiu ha estat mogut per als dos davanters, i no només per la disputa del mundial. El magnífic rendiment a primera els posava a l’aparador. Stuani va deixar la porta oberta des del primer dia, però no hi va haver cap proposta prou convincent. Per Maxi Gómez –a punt de ser traspassat ja a mitja lliga passada–, l’interès va ser fort per part de clubs com el West Ham. El Celta, però, es va fer valer, i la clàusula de rescissió (50 milions d’euros) el va acabar mantenint a Vigo. Els uruguaians han tornat a trepitjar fort amb el seu equip. L’endemà que Stuani donés la primera victòria al Girona, Maxi va fer miques la resistència defensiva de l’Atlético amb un gol i una assistència. L’uruguaià ja havia marcat el seu primer gol la setmana abans, al camp del Llevant.

Maxi i Stuani van marcar en el Celta-Girona del curs passat a Balaídos (3-3). “El conec molt. És un 9 fonamental, que va tenir un any molt bo, que va fer molts gols i que va ajudar molt el Girona. És molt admirable per les característiques que té”, explica Maxi sobre el seu company a la selecció, amb qui nega que hi hagi cap mala sintonia: “Amb els uruguaians ens portem bé amb tots”. El davanter del Celta espera un partit dur a Montilivi: “El Girona es defensa molt i serà un partit molt travat i de molta lluita. S’haurà d’estar molt atent als errors”. Després de marcar 18 gols el curs passat, el punta del Celta aspira a anar creixent: “Vaig pas a pas. Tant de bo que vinguin més gols que l’any passat, però estic tranquil, treballant al màxim cada dia perquè el cap de setmana puguin venir més gols”, explica.

EL DEL GIRONA

1
gol
en l’última jornada que va donar al Girona el primer triomf, a Vila-real.
203
minuts
en la lliga, amb dos dels tres partits d’inici.
75
minuts
en tot el mundial, repartits en dos partits, dels quals un de titular.
21
gols
el curs 2017/18, el quart màxim golejador de la lliga i el seu sostre a la màxima categoria.
5
gols
dels 21 del curs passat van ser de penal.

EL DEL CELTA

2
gols
i 2 assistències en les tres primeres jornades de lliga amb el Celta.
268
minuts
en la lliga, sempre com a titular.
32
minuts
en tot el mundial, repartits en dos partits, mai com a titular.
18
gols
el curs 2017/18, el setè màxim golejador de la lliga i el seu sostre com a professional.
0
gols
dels 18 del curs passat van ser de penal.

AL FINAL, QUIETS

Com Stuani, Maxi va viure un estiu incert, pendent d’una oferta forta del West Ham

ELOGIS I RESPECTE

“Stuani és un 9 fonamental, molt admirable per les característiques que té”, diu Maxi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)