Reus

Edgar salva els mobles i Planas remata la feina

Reus. L’actuació del porter en el primer temps i la irrupció del jugador del filial en el segon donen el tercer triomf seguit als roig-i-negres a domicili

tenerife 0 reus 1

TENERIFE:Dani Hernández; Luis Pérez, Sáenz, Carlos Ruiz, Héctor; Luis Milla, Undabarrena; Suso, Acosta, Naranjo (Nano, 55’); i Malbasic.REUS:Edgar; Bastos (Shaq Moore, 70’), Villanueva, Catena, Borja; Gus Ledes; Carbià (Planas, 46’), Ortiz, Juan Domínguez, Carbonell (Guerrero, 60’); i Linares.GOLS:0-1 (80’) Planas.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo.T.G.:als visitants Carbonell, Edgar i Villanueva.PÚBLIC:9.532 espectadors a l’Heliodoro Rodríguez López.

Tot i els precedents dels dos equips, feia mal als ulls que un partit com el que van disputar ahir el Tenerife i el Reus acabés en 0-0. I ho va arreglar un jugador de tercera divisió –cada vegada menys, això sí–. El partit l’estava governant Edgar Badia amb les seves intervencions, que van salvar l’equip, especialment en la primera mitja hora. Però el va rematar Alfred Planas, cridat a reforçar el filial del Reus, però que ha acabat sent una solució més que vàlida als problemes ofensius del primer equip roig-i-negre. El barceloní va fer el gol de la victòria, que dona ales al conjunt roig-i-negre abans del derbi contra el Nàstic: no només per la moral –amb el tercer triomf consecutiu a fora de casa–, sinó també en la classificació, ben a prop de la zona de promoció d’ascens.

El Tenerife va plantejar un partit molt intel·ligent. Sabent de la voluntat del Reus de tenir la pilota, va ser molt intens en la pressió i va posar pilotes a l’esquena dels centrals. Aquí va emergir la figura d’Edgar Badia, que va veure com en els primers deu minuts els rivals s’havien aproximat quatre vegades. El Tenerife, amb problemes amb el gol, va allargar aquesta tendència durant bona part del primer temps, però el Reus es va acabar recuperant portant la possessió a zones on la pèrdua no feia tant de mal. Els visitants, però, no tenien perill.

Gairebé no en van tenir fins a l’entrada d’Alfred Planas, que va substituir Fran Carbia, molt probablement per problemes físics, al descans. I, quinze minuts després de la seva sortida, ja va trencar les línies i va enviar una rosca oberta a la fusta provocada per una sobreexposició de la defensa canària. A la segona, això sí, l’exatacant del Sant Andreu no va badar: el control –entre la fortuna i la excel·lència– d’un servei de córner el va deixar sol al segon pal i no va perdonar.

LES REACCIONS

El resultat és just però immerescut. Els primers minuts han estat molt superiors. Si no hagués estat per Edgar, hauríem perdut