Girona

El millor dels escenaris

El Girona ha millorat sensiblement l’inici de l’anterior curs a primera divisió, quan pintaven bastos després d’arrencar amb només un empat en dos partits a Montilivi

Les dues victòries seguides permetran anar al Camp Nou amb tota la tranquil·litat del món

Les victòries han arribat quan Eusebio ha tornat al ‘sistema Machín’
Diumenge s’inicia una sèrie de tres partits en vuit dies: Barça, Betis i Osca

El calendari feia pujada d’entrada i tothom comptava amb els tres punts de l’estrena contra el Valladolid. La victòria semblava imprescindible per afrontar un inici de curs en què es combinaven els ports de primera (Vila-real i Celta) amb els de categoria especial (Real Madrid i Barça). I el 0-0 contra l’equip de Pucela va encendre alguna alarma perquè els càlculs dels més pessimistes ja anaven cap a la possibilitat que l’equip d’Eusebio es plantés a la sisena jornada amb 1 punt de 15. L’1-4 contra el Real Madrid va reforçar fins i tot la lectura del got mig buit.

Millor que el curs passat

Convençut que algun moviment havia de fer, Eusebio va desenterrar el sistema de Machín que havia arraconat des del segon partit en l’estada de Manchester. El tècnic va tornar a la defensa de tres a l’estadi de la Ceràmica i l’equip va celebrar la primera victòria del curs. Això sí, patint força en la primera meitat, amb el VAR d’aliat –van anul·lar l’1-0 al Vila-real després d’agafar l’escaire i el cartabó– i millorant les prestacions arran del gol de Stuani.

Si el 0-1 al Madrigal va ser una alenada d’aire fresc, el 3-2 contra el Celta va ser oxigen pur. Curiosament han estat dos rivals de perfil similar als quals es va enfrontar la temporada passada en les jornades 3 i 4 (Athletic i Sevilla), en què l’equip dirigit aleshores per Machín es va quedar en blanc i va perdre l’embranzida inicial de 4 punts de 6 possibles.

+4 sobre el descens

Una de les lectures més importants del sisè lloc actual no és el fet que el Girona estigui en zona d’Europa League ni amb els mateixos punts que el tercer classificat que ocupa llocs de Champions –és el Celta, que té una diferència de gols de +2 respecte del -1 dels d’Eusebio–, sinó el fet que el Girona ha posat ja més d’un partit de diferència respecte del divuitè classificat, que és el Rayo Vallecano, tot i que té un partit pendent (el que es va ajornar contra l’Athletic pel mal estat de les grades de Vallecas). També el València, que és dissetè, és a quatre punts dels gironins. Els de Marcelino són els únics que no han guanyat cap partit juntament amb els dos últims classificats, el Valladolid (només ha encaixat dos gols, però no n’ha marcat cap) i el Leganés.

El calendari

El Girona visitarà diumenge un gran escenari instal·lat en el millor dels escenaris possibles. Tot i que mai no hi ha gaire res a perdre al Camp Nou, no és el mateix anar-hi amb un coixí de set punts que amb un o dos. El duel al camp del Barça encetarà vuit dies non stop a primera divisió en què els d’Eusebio afrontaran tres partits. Hi haurà temps de sobres de recuperació entre els partits del Barça i el Betis (quatre dies), però no tant entre els del Betis (dijous) i l’Osca (diumenge). I els aragonesos hauran jugat dimarts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)