2a divisió A

Territori Carbia

2a divisió A. El tarragoní, l’únic de la demarcació que serà titular en el Reus-Nàstic, ha agafat galons després de la no inscripció d’uns quants atacants i és la referència ofensiva roig-i-negra

Si, a priori, el derbi entre el Reus i el Nàstic de diumenge té un nom propi és el de Fran Carbia. L’atacant roig-i-negre serà, si no hi ha cap sorpresa d’última hora, l’únic titular nascut a la demarcació de Tarragona. A part de Carbia i del també roig-i-negre David Querol, actualment lesionat, només alguns futbolistes del filial que han entrat en alguna convocatòria dels dos equips però que no han debutat completen l’escassa nòmina de futbolistes del territori en els dos equips més representatius del Camp de Tarragona.

Però Fran Carbia també és protagonista en la prèvia del derbi perquè és un dels jugadors més en forma del Reus. És en l’aspecte ofensiu on més ha patit la plantilla roig-i-negra els problemes dels jugadors no inscrits per culpa del límit salarial –l’extrem Yoda no té fitxa, el davanter centre Lekic va marxar al Cadis, el punta Linares no va poder debutar fins a la tercera jornada i l’atacant Isaac Cuenca no ha pogut ser incorporat–, de manera que Fran Carbia ha hagut d’augmentar els galons i convertir-se des de la primera jornada en el referent ofensiu roig-i-negre. Xavi Bartolo l’ha fet jugar de titular en els sis partits oficials i ell ha respost al repte amb bones actuacions, incloent-hi dos gols, un en la lliga i un altre en la copa.

Fitxat l’estiu del 2013 provinent de la Pobla de Mafumet, filial del Nàstic, Fran Carbia va descriure una clara progressió i va fer eclosió la temporada 2016/17, la primera a segona A, amb 37 partits i set gols. El curs passat, més irregular, no va mantenir el creixement apuntat i es va quedar amb 28 partits i dos gols. El tarragoní, de 26 anys, sembla haver recuperat ara el nivell exhibit fa dos anys.

David Querol, lesionat

L’altre futbolista de la demarcació de Tarragona a la plantilla roig-i-negra, el reusenc David Querol, no participarà en el derbi per culpa d’uns problemes al genoll dret que arrossega des de la temporada passada i que fan que, de moment, no hi hagi una data clara de retorn. A més, el Reus voldria tenir a la plantilla un altre futbolista nascut a la ciutat, però la negativa de l’LFP pel tema del sostre salarial el deixa, de moment, sense Cuenca, que s’entrena amb l’equip sense fitxa. Dos jugadors del filial, Iker Goujón, nascut a Tarragona, i Adri Arjona, de Vila-seca, esperen l’oportunitat aprofitant les mancances d’efectius del primer equip. De moment, han entrat en alguna convocatòria.

SISENA CAMPANYA

Fran Carbia va ser incorporat pel Reus el 2013 provinent del filial del Nàstic

MÀXIM GOLEJADOR

Titular en els sis partits oficials, amb dos gols, ha recuperat el nivell de fa dos anys

Els tarragonins del Nàstic, del filial

Si el Reus només té dos futbolistes de la demarcació a la plantilla, el Nàstic, estrictament, no en té cap. Això sí, hi ha dos jugadors, el vallenc Roger Figueras i el tarragoní Ivan de Nova, que, tot i tenir fitxa del filial, participen en els entrenaments del primer equip, entren en alguna convocatòria i un, De Nova, va jugar en la copa. Hi ha un altre jugador del filial i del territori, Pol Prats, de Paüls (Baix Ebre), amb qui el Nàstic també compta per anar-lo introduint al primer equip, tot i que actualment està lesionat. Ja fa temps que el Nàstic no té gaires jugadors tarragonins, i ara menys, després de la marxa els últims temps d’homes com Xavi Molina, Àlex López i Alberto Varo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)