Girona

L’atreviment, amb més mesura

La plantilla del Girona prepara el retorn al Camp Nou conscient que seria una temeritat fer un plantejament tan obert i arriscat com el de fa set mesos, en què va acabar escaldat (6-1)

“L’experiència de la primera vegada ens ajudarà a competir millor”, argumenta el capità, Àlex Granell

El record de la primera experiència al Camp Nou és ben viu encara a la plantilla del Girona. Encara no fa set mesos, la gran majoria de l’equip la va viure –dels 14 futbolistes que van jugar, només Maffeo és fora– i va acabar amb un golejada de mal pair, després que el somni pel gol de Portu (2’) s’estronqués amb mitja dotzena de gols dels blaugrana. El 6-1 és un avís per prendre-s’ho ara amb més precaucions. Perquè en la primera visita oficial a l’estadi, i després d’haver fet una revolució amb marcatge a l’home de Maffeo a Messi en la primera volta (0-3), Pablo Machín va deixar fer la seva als jugadors al Camp Nou. “Ens va comentar com ens sentíem més còmodes, i la nostra essència era pressionar els rivals al seu camp, home a home”, recorda un dels protagonistes, Àlex Granell. “Ara és diferent. El Girona intentarà fer el que ha fet fins ara, amb pressions altes, però segurament no serem tan valents i descarats com aquell dia, perquè l’experiència no ens va sortir bé. Hem de ser valents, però amb el punt de cautela que ens va faltar l’any passat”, va resumir el capità.

El Camp Nou viurà diumenge (20.45 h) tot just la segona visita oficial del Girona. “De primera vegada, només n’hi ha una, i tot es viu d’una manera nova i diferent. Ja no ens sorprendrà l’estadi o estar a peu de gespa. Serà la segona vegada, i l’experiència de l’any passat ens ajudarà a competir millor”, diu convençut Granell.

El debut al Camp Nou va enxampar el Girona amb la feina molt encarrilada. “Vam ser molt valents, també per la situació que teníem. Vam voler jugar com ho fèiem contra tothom i era com un premi. Però jugant d’aquesta manera contra el Barça, els generes molts espais. I, amb espais, són letals”, relata Borja García, que ja havia sortit escaldat del Camp Nou –un 5-0 amb el Còrdova–, com la majoria de companys de vestidor que l’havien trepitjat. Ara, el Girona arriba al duel amb la tranquil·litat d’haver encadenat dos triomfs. “Si la situació no hagués estat tan bona, tampoc hauríem de posar el crit al cel ni de bon tros. Però els punts de marge i la bona dinàmica ens permeten anar al Camp Nou amb tranquil·litat, amb la motivació de sempre i amb ganes i il·lusió de mantenir la línia ascendent, conscients de la dificultat del rival”, explica Granell.

Messi i la resta

El Girona visitarà el Camp Nou, on Leo Messi va aconseguir dimarts el seu 42è hat-trick. “Quan estiguem en ple joc, intentarem aturar-lo com puguem. Si no és amb un, amb moltes ajudes. I si n’ha de quedar un de lliure, que no sigui ell”, diu Granell. Borja també lloa Messi –“molts han intentat aturar-lo i la majoria amb la mateixa sort”–, però no ho redueix tot a l’argentí: “Intentarem com a grup minimitzar Messi però no només Messi. Hi ha jugadors que agafen pes, com ara Dembélé. Hem d’anar com a bloc a intentar aconseguir el millor resultat possible.

La motivació ‘blanca’

Borja, amb passat al Madrid, va fer l’1-0 contra el conjunt blanc a Montilivi i no el va voler celebrar. El mitjapunta està motivat per jugar al Camp Nou, però no només per ser madridista: “L’experiència em diu que cada partit que juguem a primera l’hem de disfrutar. I encara més en estadis com el Camp Nou, el Bernabéu o el Pizjuán, perquè no sabem quan serà l’últim cop. És especial, però més enllà que per haver estat al Madrid.”

PROTAGONISTES

Intentarem fer el que hem anat fent, però segurament no serem tan valents i descarats com aquell dia perquè no ens va sortir bé
L’any passat vam ser molt valents, també per la situació que teníem. Era com un premi. El Barça amb espais és letal
Borja García
MITJAPUNTA DEL GIRONA
És difícil fer mal al Barça pel talent que té. Intentarem no perdre els nostres signes d’identitat
Àlex Granell
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Les dues victòries ens donen més tranquil·litat. Sabem que serem sotmesos pel Barça. Haurem d’aprofitar bé el nostre moment
La primera vegada tot es viu diferent. Ja no ens sorprendrà l’escenari i centrarem tota l’atenció a mirar d’aconseguir un bon resultat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)