2a divisió FEF

El Barça, contra rellotge

2a divisió B. Els de Garcia Pimienta, tot i encadenar dos bons resultats, necessiten madurar com més aviat millor per adaptar-se a la competició

A hores d’ara no hi ha ningú que dubti sobre les possibilitats futures de la generació que comanda el Barça B. Però la realitat és molt diferent i, després del descens a segona B, els blaugrana necessiten refermar-se en la categoria de bronze. De moment, l’equip ha ofert més dubtes que certeses, per bé que ha encadenat dos partits sense perdre, amb un triomf i un empat. Avui, contra el Conquense (16 h, Esport 3 i Barça TV), la segona B més pura –rival farragós i desplaçament llarg– torna a fer acte de presència en ple procés de maduració.

“Han d’aprendre que això és molt dur. Que no és com en la categoria juvenil, que a la mitja part tenies el partit resolt. S’hi han d’acostumar perquè la segona divisió B és molt fotuda.” Ho diu una veu autoritzada, Carles Aleñá, que va tenir una transició disputada, dificultosa però molt profitosa en la categoria de bronze. En el seu cas, fa dues temporades, Aleñá va liderar l’equip a l’ascens de categoria, si bé sempre va trobar suport en jugadors que sabien el pa que s’hi donava en la lliga.

No és el cas de Riqui Puig, Abel Ruiz o Jorge Cuenca, que acabats de sortir de l’etapa juvenil (de fet, Ruiz encara ho és), només tenen contemporanis al voltant. “És un equip jove i amb molt talent. Sabem que si reunim l’esperit de lluita i el treball amb la qualitat, les victòries arribaran”, explicava Garcia Pimienta, conscient que els seus jugadors han de donar un plus en aspectes fora de la pilota.

En els dos darrers partits –triomf a Sabadell i empat contra el Peralada–, el Barça B ha pogut respirar mínimament en la classificació, però tothom reconeix que l’equip encara no s’hi sent còmode. I un dels aspectes que preocupen és la falta de gol. Els blaugrana només han marcat dues dianes en quatre partits i una va ser d’un rival en pròpia porta. “Tenim oportunitats però ens falta efectivitat. Hem de millorar això com més aviat millor”, explica el davanter Abel Ruiz. “Hem d’intentar tenir la pilota per fer ocasions de gol. Ara no convertim aquestes oportunitats i per això no guanyem els partits, però cal continuar creient en els jugadors, en el nivell que tenen, i intentar ser més encertats de cara a gol”, afirma Garcia Pimienta.

Oriol Busquets, amb l’alta mèdica

Garcia Pimienta afronta aquest inici de temporada amb molts pals a les rodes, especialment per culpa de les baixes. Els dos fitxatges, Wagué i Roland Araujo, encara no poden jugar perquè no tenen tramitada la fitxa per uns problemes burocràtics, mentre que Carles Pérez i Mate continuen sent baixa. Ahir, però, va rebre la bona notícia de la recuperació d’Oriol Busquets, que ha rebut l’alta mèdica després del trencament de menisc que es va fer a finals del curs passat. El migcampista, de fet, ha entrat en la convocatòria i podria debutar avui mateix a Conca. En la llista d’avui, això sí, no hi figura Ezkieta, amb el primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)