Girona

Ernesto Valverde

Tècnic del Barça

“Guanyar i jugar bé no és tan senzill”

El Barça ha arrencat el curs imposant-se en la supercopa i en les quatre primeres jornades de lliga. Tot i això, avui rep el Girona amb un cert debat obert sobre el joc que ofereix l’equip. A Ernesto Valverde se li va preguntar ahir en roda de premsa sobre si en aquest inici de curs està notant un grau més alt d’exigència i de crítica i el tècnic, amb la serenor habitual, va comentar que la sensació és “la mateixa que l’any passat”. “Intentem guanyar i jugar bé i això no és tan fàcil com la gent pot pensar. Sé l’exigència que hi ha en un equip gran. Jugues 87 minuts bé, en tres el contrari et fa una ocasió i es comenten aquells tres minuts que no has dominat”, va afegir el tècnic blaugrana, que accepta “amb esportivitat” qualsevol opinió que es pugui tenir sobre el joc.

Més enllà dels comentaris que hi pugui haver en el variat entorn blaugrana, Valverde opta per centrar-se en cada partit, començant pel del Girona, un rival que, segons va comentar, aterra al Camp Nou “sense complexos” i conscient que no té “res a perdre”. “A més, Eusebio sempre planta cara”, va afegir en relació amb el tècnic del conjunt gironí. En aquest sentit, va recordar el llarg recorregut d’Eusebio al Barça, primer com a jugador del dream team i anys després com a ajudant de Rijkaard i tècnic del filial. “Conèixer de cap a peus la filosofia del nostre equip és un avantatge per a ells”, va apreciar Valverde. Per contrarestar-ho, el cos tècnic blaugrana ha analitzat les anteriors ocasions en què l’equip ha jugat contra un conjunt dirigit pel de La Seca, com ara la Real Sociedad la temporada passada. “És cert que ara està en un equip diferent i utilitza dos sistemes. En alguns partits ha optat per jugar amb tres centrals o bé amb quatre defenses. No sabem com plantejarà el partit, però tenim referències i ens preparem tenint en compte totes les opcions”, va indicar Valverde.

Posats a avançar possibles escenaris, el 6-1 encaixat pel Girona en l’última visita al Camp Nou pot influenciar en el plantejament d’avui. “Tinc la sensació que la idea que ells van treure d’aquell partit va ser que van jugar una mica avançats i van concedir espais”, va manifestar Valverde. És per això que preveu la possibilitat que avui el Girona salti al camp “amb la intenció de fer un pas una mica enrere”. “Però coneixent Eusebio potser serà un pas endavant”, va afegir Valverde, sense oblidar que el rival passa per un bon moment després d’encadenar dues victòries: “L’any passat recordo que ells van venir en un bon moment i això sí que és similar a aquest any.”

Mostrar-se més fiables en defensa, sobretot en el primer tram del partit, és un dels aspectes que el Barça vol controlar aquest vespre per evitar que es repeteixin situacions com contra l’Osca i la Real Sociedad, que es van avançar en el marcador. “Som un equip que hem d’estar acostumats a colpejar primer abans que a rebre”, va indicar Valverde, que segueix sense donar pistes sobre l’onze inicial, tot i que el calendari propicia que hi hagi rotacions entre els titulars. En aquest sentit, Arthur, que divendres no es va entrenar amb la resta del grup afectat per una gastroenteritis, com va desvelar Valverde, finalment va poder entrar en la convocatòria. “Aquesta setmana tenim tres partits i haurà de jugar”, va avançar el tècnic.

El Barça-Girona arriba en plena polèmica sobre el Girona-Barça de la segona volta, que ha generat un enfrontament entre LaLiga i la RFEF per la possibilitat que es jugui a Miami. “Demà [avui per al lector] tenim el partit contra el Girona, però el que fa remor és el d’aquí tres o quatre mesos. Em sembla incomprensible. Està clar que es jugarà, ja veurem on i de quina manera. El Barça-Girona de demà és el que em preocupa; l’altre, poquíssim, però les voltes que s’hi està donant em sembla una cosa sorprenent. Crec que s’anirà estirant la goma uns mesos més”, va manifestar Valverde amb un to crític pel rebombori que s’ha creat.

DEBAT SOBRE EL JOC

“Noto la mateixa exigència que l’any passat, no hi veig gaire diferència”

GIRONA

“El veig en la línia d’afrontar els partits per guanyar i jugar sense complexos”

EUSEBIO

“Conèixer de cap a peus la filosofia del nostre equip és un avantatge per a ells”

GIRONA-BARÇA

“El de demà és el que em preocupa; em sorprèn les voltes que s’hi dona”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)