Girona

El protagonista

Cristhian Stuani

Amb aquest instint res és impossible

La velocitat de Portu i l’olfacte de Stuani eren les esperances ofensives amb què plantejava el partit Eusebio, que va prescindir de Borja García per reforçar el centre del camp. El tècnic ja tenia clar que no podrien discutir la possessió al Barça, però els primers 20 minuts van fer por. Els gironins regalaven la pilota i les connexions amb els dos puntes eren impossibles. Portu encara mirava de rascar-ne alguna corrent com un desesperat, però Stuani vivia lluny de tot. La primera possessió llarga del Girona (25’) va canviar una mica la cara del partit. Els gironins van apujar la pressió i Portu va estar a punt de marcar l’1-1, que Piqué va evitar (28’). L’expulsió amb suspens de Lenglet va ser un altre impacte a favor dels blanc-i-vermells, que ja no ho veien tan magre. Però faltava alguna cosa. I se la va inventar el de sempre. Valverde va decidir ajornar l’entrada d’Umtiti i qui més ho va agrair va ser Stuani. El caçador infal·lible. En una centrada d’Aday a l’àrea, Stuani va ser més llest que Piqué, va superar també Busquets i va batre Ter Stegen amb una acció de davanter centre d’alt nivell. S’acabava la primera meitat i l’uruguaià feia esclatar els companys i els aficionats gironins que eren a la graderia. En la seva primera ocasió, cap a dins. Com a Vila-real. Com tan sovint.

Amb l’entrada de Borja per Aleix Garcia i la primera possessió, Eusebio va demostrar que volia un començament de segona part ben diferent del de la primera. Borja va fer de les seves i va habilitar Portu, que va guanyar l’esprint a Piqué, va resistir un possible penal i va fer un xut que Ter Stegen va escopir. Stuani, qui si no, la va recollir i va foradar la xarxa amb un cacau dirigit cap a l’escaire (51’). El seu segon xut a porteria, el seu segon gol. No li fa falta tenir mitja dotzena d’ocasions, ni tan sols participació amb continuïtat en el joc. A l’àrea, sempre hi és. Amb l’1-2 i jugant contra deu, l’escenari era idíl·lic per al Girona. Però Piqué va marcar el 2-2 i encara quedava mitja hora. El Barça en volia més, i al Girona li tocava remar sense pilota. Stuani mirava de caçar alguna passada llarga des del darrere, però costava molt. Eusebio va fer debutar Doumbia en la recta final, però va preferir mantenir Stuani al terreny de joc, no fos cas que se li acudís caçar-ne alguna altra. Va buscar-ne una que Piqué li va pispar al límit de l’àrea (88’). No n’hi va haver cap més, però el Girona va ser capaç de mantenir el 2-2 i endur-se un puntàs. I Stuani, l’honor d’haver enlluernat en un escenari imponent i de convertir-se en el màxim golejador de la lliga, compartint privilegi amb Leo Messi. Poca broma. No és estrany que tots els companys corressin a abraçar-lo. L’autor de cinc dels set gols del Girona en la lliga (un 71%) va sortir envalentit del Camp Nou.

5
gols
en la lliga, els mateixos que Messi. Cap més jugador els supera
6
doblets
de Stuani amb el Girona
71%
dels gols
del Girona en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)