Girona

Puntàs catedralici al Camp Nou

El Girona talla la ratxa triomfal del Barça amb un empat d’altíssim valor

El francès va ser expulsat molt aviat (35’) i l’uruguaià va convertir l’1-0 en un 1-2 (44’ i 50’) que els d’Eusebio no van saber conservar perquè va aparèixer Piqué (62’)

BARÇA 2 GIRONA 2

BARÇA:Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergio Busquets, Arthur (Coutinho 58’), Arturo Vidal (Rakitic 58’), Dembélé (Umtiti 46’), Luis Suárez i Messi.GIRONA:Bono, Bernardo, Alcalá, Juanpe, Aday Benítez, Aleix Garcia (Borja García 46’), Pere Pons, Muniesa, Granell (Douglas Luiz 72’), Portu (Doumbia 84’) i Stuani.GOLS:1-0 (19’) Messi. 1-1 (45’) Stuani. 1-2 (51’) Stuani. 2-2 (63’) Piqué.ÀRBITRE:Gil Manzano (col·legi extremeny).Targetes grogues:Als locals Semedo (12’), Arthur (15’) i Piqué (81’) i als visitants Stuani (16’), Bernardo (39’), Juanpe (61’), Alcalá (68’) i Portu (69’).Targetes vermelles:Al blaugrana Lenglet (34’), amb vermella directa.PÚBLIC:76.055 espectadors al Camp Nou..

Del 6-1 del curs passat al 2-2 d’ahir hi ha hagut una evolució del Girona i no pas cap pas enrere del Barça, la qual cosa parla molt i molt a favor del partidàs que els d’Eusebio van jugar al Camp Nou. Amb personalitat, amb una lectura adequada en la majoria de situacions de partit i també amb un punt de sort i amb el VAR jugant a favor en l’expulsió de Lenglet (35’), que va regalar gairebé una hora de superioritat als blanc-i-vermells.

Messi, com sempre, va ser el factor de desequilibri del Barça per encarrilar el que semblava que seria una victòria plàcida. Fins que va aparèixer Cristhian Stuani, que és al Girona el que Messi és al Barça i que va aprofitar les dues accions que va tenir per posar el Camp Nou de cap per avall amb l’1-1 just abans del descans i l’1-2 a l’inici de la segona. Els blanc-i-vermells, però, no van poder completar la proesa perquè la reacció del Barça –coincidint amb la sortida a la gespa de Coutinho i Rakitic– va ser furiosa i els blaugrana van pujar al límit les revolucions. Piqué va guanyar el salt a dues torres com Alcalá i Bernardo en el 2-2 i el partit es va obrir del tot en la mitja hora mal comptada que encara quedava. El 3-2 va estar més a prop que el 2-3, però el 2-2 no es va moure. I els gironins van acabar la mar de contents.

Un Girona sòlid

Amb el gir que Eusebio va donar a l’onze, el tècnic va intentar reforçar el dispositiu defensiu del seu equip. Va intentar que no fos aquell Girona vulnerable del curs passat, que va sortir escaldat del Camp Nou. Amb Aday al carril dret (Pedro Porro va ser el gran sacrificat) i la novetat de Muniesa a l’esquerre, els blanc-i-vermells van passar del 3-4-1-2 a un 5-3-2 molt clar que, sumat d’una altra manera, també podria ser un 8-2 perquè Stuani i Portu es van despenjar molt a dalt en uns primers minuts de monòleg total del Barça i els blanc-i-vermells mirant de no tenir massa fuites a darrere.

Independentment del dibuix, de seguida es va veure que el Girona apostava per tenir un partit més controlat que no pas el de la temporada passada, en què va anar a una lluita cos a cos amb el Barça, gairebé suïcida, que li va costar un 4-1 al descans i un 6-1 al final. Els blaugrana van agafar d’entrada la iniciativa amb una possessió de pilota altíssima, però el Girona va teixir una teranyina a prop de l’àrea per dificultar el joc a tres quartes parts dels de Valverde. Els locals van acabar caient en l’embut perquè no van ser profunds pels extrems, sobretot per la dreta amb Semedo. Messi va ser el primer de gosar endinsar-se en el mur blanc-i-vermell en un eslàlom horitzontal que no va acabar amb l’1-0 gràcies a una excepcional intervenció de Yasinne Bounou. L’1-0 va arribar relativament aviat en una acció poc neta en què Arturo Vidal va estar més intens que Muniesa i Juanpe i va poder assistir Messi, inexplicablement sol en una zona de màxim risc on l’argentí havia d’haver estat molt més ben controlat pels centrals.

Lenglet i el VAR

El Girona va agafar aire des de Las Rozas en una acció entre Pere Pons i Lenglet que va acabar amb l’expulsió del francès després que des de l’habitació del videoarbitratge s’avisés Gil Manzano i aquest li ensenyés la vermella directa a Lenglet per un cop de colze al de Sant Martí Vell.

Altre cop el VAR va donar ales al Girona. Ja havia passat una situació molt similar fa unes setmanes a Vila-real, quan l’àrbitre va anul·lar un gol que els jugadors i l’afició local ja havien celebrat. El Girona es va envalentir, i per al Barça quedar-se amb deu va ser com una punyalada. Van ser deu minuts ben aprofitats pels blanc-i-vermells, que van trobar la seva garantia de gol (Stuani) mentre Valverde desfullava la margarida a la banda sobre si havia de fer sortir Umtiti abans del descans o a la segona part.

El Girona va arribar al descans amb 1-1 i un home més quan la temporada passada ja hi va arribar sentenciat i sense cap possibilitat. Una situació immillorable que els blanc-i-vermells van fer encara més idíl·lica a l’inici de la segona meitat amb el segon gol de Stuani. Si en l’1-1 l’uruguaià va exhibir sang freda i habilitat, en l’1-2 es va treure una canonada de màxima precisió que va deixar grogui no només el Barça sinó tot el Camp Nou. En el segon gol, Portu va ser objecte de penal previ de Piqué, que possiblement el VAR hauria revisat si no hagués acabat la pilota a les xarxes.

El Barça, a totes

La mala notícia per al Girona és que encara quedaven 40 minuts i a davant tenia un equip amb Messi i nou més. Tot i que els gironins van gestionar bé els minuts immediatament posteriors a l’1-2 i semblava que la gesta podia prendre forma, la sortida al camp de Coutinho i Rakitic possiblement va impressionar massa els visitants.

El Girona va fer un passet enrere i va patir uns moments força llargs de tsunami blaugrana. Liderat per Messi, el Barça va posar la directa sense importar-li gaire què passava a la seva esquena i només va clavar els ulls en la porteria de Bounou. La defensa del Girona es va haver de multiplicar i el cansament li va restar aquella frescor que va tenir en la primera part per desactivar els locals a tres quartes parts de camp. Fins a tres faltes a la frontal va tenir Messi per batre Bounou, a qui només va poder batre Piqué. Tot i que el Barça va buscar el 3-2, el Girona va acabar salvant un punt que és un puntàs.

UN 3-5-2 INÈDIT

Muniesa, Pere Pons i Aleix van fer seure a la banqueta Porro, Borja i Douglas

ROTACIONS

Valverde també va sacsejar el Barça amb Lenglet, Semedo, Arthur i Vidal

L’1-0, AÏLLAT

Messi va avançar el Barça, però el Girona va tenir sota control els blaugrana

VERMELLA, 1-1 I 1-2

Sense Lenglet, va aparèixer Stuani, que va sembrar el pànic al Camp Nou amb dos gols

REACCIÓ FINAL

Amb Coutinho i Rakitic, el Girona es va fer enrere i va patir per conservar el 2-2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)