Reus

Supervivència sota mínims

Reus. L’equip va afrontar el derbi amb només tretze jugadors amb fitxa del primer equip, una situació que, tot i no haver passat factura quant als resultats, genera preocupació i incertesa

Més que d’entrenador, a Xavi Bartolo li ha tocat fer de malabarista en la seva primera experiència al timó d’un equip professional. Res del que està passant aquests mesos al Reus és normal. Tampoc no ho és la bona resposta que ha ofert l’equip sobre la gespa. Totes les limitacions i el soroll provocat pel problema amb la Lliga per les inscripcions han afectat de forma inqüestionable el projecte, però de moment els futbolistes estan oferint rendiment cada cap de setmana: diumenge passat, en el derbi, l’equip va aconseguir un puntet igualant un gol en contra. I ho va fer sobreposant-se a un fet que, en una categoria com la segona A, clama al cel: Carbonell i Ricardo Vaz eren baixa i Bartolo només va poder disposar de tretze futbolistes amb fitxa del primer equip.

“Hi ha un grup humà extraordinari, totes les circumstàncies que ha viscut l’han fet més fort”, afirmava un orgullós Xavi Bartolo després de l’empat contra el Nàstic (1-1). L’entrenador de Bellvís, això sí, fa molts anys que és en aquest negoci i no és ingenu. Que el Reus estigui al bell mig de la classificació i hagi sumat 8 punts no és normal. Cal allargar-ho tant com sigui possible, però amb només quinze fitxes del primer equip –el cos tècnic compta que Querol serà baixa entre sis i set mesos– serà complicat mantenir el ritme. “Amb les limitacions que tenim, el problema és que tot ha d’anar molt rodat per poder competir en una categoria tan complicada”, reflexionava l’entrenador roig-i-negre, que alterarà els plans d’entrenament. “Tot plegat implica que haurem d’abaixar una mica el nivell de treball setmanal, per evitar lesions durant la setmana”, afirma. Bartolo, amb tot, no amaga que viu amb un punt d’incertesa: “A curt termini la situació no em fa gaire por, però a llarg termini tenim els nostres dubtes. Creuem els dits perquè no se’ns lesioni ningú.”

Satisfet amb els joves

Tot i que han fet un pas endavant que en un context normal no haurien hagut de fer, els futbolistes del filial que han anat disposant de minuts amb el primer equip han tingut fins ara un rendiment notable. Xavi Bartolo està encantat amb la resposta que estan oferint tots ells. “Quan tenim problemes amb les lesions saben que hem d’omplir les llistes amb ells. Els veiem entrenar cada dia i sabem que faran tot el possible per competir al màxim nivell”, analitza el lleidatà, que valora la maduresa amb què estan responent: “Per a ells és una gran oportunitat, tant de bo cada setmana ens vagin aportant coses com ho han fet Alfred [en el derbi], o Enri fa dues setmanes, o Arjona, que també ho ha donat tot. No tenen por, ells ens poden ajudar perquè aquest camí sigui menys feixuc.”

LES FRASES

Hi ha un grup extraordinari, però amb les limitacions que tenim tot ha d’anar molt rodat per competir en una categoria tan dura
s
A curt termini la situació no em fa gaire por, però a llarg termini tenim els nostres dubtes
Xavi Bartolo
ENTRENADOR DEL REUS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)