Reus

Limitacions assumides

Reus. L’equip roig-i-negre rebrà demà el Granada amb només nou futbolistes de camp amb fitxa del primer equip. “La paciència és infinita, les lamentacions ja les hem passat”, diu Bartolo

“Ja sabíem que amb la limitació de fitxes havíem de tenir un factor de sort que ens ajudés amb les lesions, però això és un esport de contacte i és habitual que els jugadors tinguin problemes.” Quan un cop tancat el mercat d’hivern el Reus es va quedar amb cinc jugadors sense inscriure, Xavi Bartolo tenia clar que afrontaria uns quants partits en quadre, tenint en compte que tenir baixes és, pràcticament, inevitable. Demà al migdia, per jugar contra el Granada al municipal, el tècnic roig-i-negre tindrà les baixes de David Querol, de llarga durada; d’Àlex Carbonell i Ricardo Vaz, que ja es van perdre els dos anteriors partits de lliga, i de Mikel Villanueva i Fran Carbia, que es van lesionar a Almeria, de manera que afrontarà el partit amb només onze fitxes del primer equip, dues de les quals ocupades per porters. Carbia té un lleu esquinç al turmell esquerre i podria estar a punt la setmana que ve, mentre que Villanueva pateix una distensió del lligament lateral del genoll esquerre que farà que es perdi els partits amb la seva selecció, Veneçuela, del 12 i el 16 d’octubre pels quals havia estat convocat. En principi, la seva absència no hauria de ser més llarga.

“La paciència és infinita, les lamentacions ja les hem passat”, afirma Xavi Bartolo, que assegura que són plenament conscients del que hi ha i prefereix fer front a les dificultats amb mentalitat positiva. “La base ha de ser estar convençuts de poder guanyar, de tenir confiança sempre en el que fem”, afirma l’entrenador de Bellvís, que prefereix no diferenciar més entre futbolistes del primer equip i del filial. “Es tracta de preparar els partits com si tots els jugadors fossin del primer equip. Els del filial demostren que hi podem comptar. De fet, els entrenaments són molt bons”, afirma el tècnic.

Els canvis a l’onze

Contra el Granada, a Mikel Villanueva el substituirà Jesús Olmo, que fins ara no ha jugat pel bon rendiment del veneçolà a l’eix de la defensa fent parella amb Catena. És, per tant, una substitució de garanties. Pel que fa a la baixa de Fran Carbia en una de les bandes ofensives, és on més maldecaps té Bartolo, que podria fer-hi jugar Adri Arjona o Martí Vilà, del filial, o bé avançar la posició dels laterals Shaq Moore o Bastos.

Xavi Bartolo manté l’esperança, segons assegura, que el club tingui l’oportunitat d’inscriure algun futbolista més abans que s’obri el mercat d’hivern –o, si més no, durant el mes de gener–, però admet que “ara per ara no hi ha res obert, ni la sensació que en un espai curt de temps es puguin solucionar coses”.

LES REACCIONS

Es tracta de preparar els partits com si tots els jugadors fossin del primer equip. Els del filial demostren que hi podem comptar
La base ha de ser estar convençuts de poder guanyar, de tenir confiança en el que fem sempre
Xavi Bartolo
entrenador del reus

Jugar amb tres centrals, una possibilitat

Bartolo s’ha mostrat fidel fins ara al 4-3-3, que de fet és un 3-4-3 en atac amb els dos laterals pujant i el pivot Gus Ledes endarrerint-se per iniciar la jugada entre els centrals, mentre que en defensa és un 4-4-2 més clàssic. El tècnic, però, admet que no descarta la possibilitat d’enfortir la defensa amb tres centrals, sobretot tenint en compte que un d’ells, Olmo, té qualitat per fer la funció de Ledes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)