La inspiració es troba a faltar

El Girona desaprofita les fases de superioritat i perd per la mínima l’amistós contra el Tolosa a Peralada

El conjunt blanc-i-vermell va tenir el control en la primera meitat, però va abaixar el ritme en la segona i va rebre el gol de Bodiger en una falta lateral (69’)

GIRONA 0 TOLOSA 1

TOLOSA:Goicoechea; Moreira, Bessile, Jullien, Diarra; Cahuzac (Bodiger, 43’), Sidibé (Bremond, 87’); Jean, Ngoumou (Sanna, 81’), Manu García (Adli, 46’); Mubele. GIRONA:Suárez (Marc Vito, 63’); Ramalho, Juanpe (Bueno, 46’), Muniesa (Èric Montes, 63’); Porro (Andzouana, 80’), Pere Pons (Paik, 70’), Aleix Garcia (Douglas Luiz, 63’), Borja García (Portu, 46’), Planas (Mojica, 70’); Roberts (Soni, 80’) i Doumbia. GOLS:0-1 (69’) Bodiger.ÀRBITRE:Carrero Barrera.T.G.:Èric Montes (79’) i Douglas (92’), del Girona; Cahuzac (32’), Bodiger (85’), del Tolosa.PÚBLIC:Uns 400 espectadors al municipal de Peralada. Es va fer un minut de silenci per les víctimes dels aiguats de Mallorca.

Amb Cristhian Stuani concentrat amb la selecció uruguaiana, el Girona va trobar a faltar inspiració en l’amistós que va servir per trencar la monotonia d’entrenaments del segon parèntesi de la competició. El Tolosa, amb moltes baixes d’internacionals, va fer valer una bona actuació del porter Goicoechea i la finalització de Bodiger en la rematada d’una falta lateral en què Ramalho va reclamar falta per empenta (69’). Seydou Doumbia, que va jugar el partit sencer, va mostrar un to lluny de la versió que l’hauria de convertir en aspirant a la titularitat i va protagonitzar accions gairebé còmiques. I Patrick Roberts, que va formar parella amb l’ivorià, va desaparèixer a la segona part.

Amb el porter Suárez i deu jugadors del primer equip, el Girona va sortir amb l’esquema de tres centrals i carrilers, i va tenir el control en la primera meitat. Doumbia va trepitjar l’àrea de seguida, però va caure. L’equip blanc-i-vermell solia arribar pel costat dret, amb Pedro Porro, i Patrick Roberts mirava de fer algun canvi de ritme. En els visitants, amb moltes absències, un dels primers que es van fer veure va ser Manu García, autor d’una bona assistència avortada per fora de joc. La primera gran ocasió del Girona va ser una cessió enverinada de Jullien cap al porter Goicoechea que no va entrar per ben poc (12’). Poc després, el Tolosa va marcar mitjançant Mubele, però l’acció va quedar invalidada per fora de joc (14’). El Girona va jugar molt més a camp del rival en tota la primera meitat, però no en va fer prou per avançar-se en el marcador contra uns occitans que van prioritzar el treball defensiu. Doumbia va rebre una bona passada llarga d’Aleix i va entrar a l’àrea, però va pecar de lentitud i Jullien se li va anticipar (29’). El porter Goicoechea va evitar l’1-0 en dues accions consecutives, primer en un xut de Roberts (31’) i després en un cop de cap de Doumbia (35’). Just abans del descans, Cahuzac va haver de demanar el canvi per un fort impacte amb Pere Pons.

Menys ritme i control

El Girona va abaixar el ritme en la segona meitat, en què va anar fent canvis, i li va costar no només tenir la pilota, sinó també arribar a porteria com ho feia abans del descans. Portu, que va substituir Borja al descans, va provar alguna arrencada. Els occitans, molt cauts en la primera meitat, es van estirar més en el segon període i van tenir aproximacions com un bon xut d’Adli (50’) i un altre de Jean amb bona mà de Marc Vito (66’). Poc després va arribar el 0-1, en una falta innocent de Bueno al córner. Bodiger va guanyar el salt a Ramalho, que va reclamar falta per empenta (69’).

Una de les millors notícies va ser la reaparició de Mojica, que en la primera pilota que va tocar va enviar una bona pilota a Portu, el cop de cap del qual el va treure Goicoechea (75’). Amb el partit més obert, hauria pogut arribar l’1-1, però també el 0-2. A l’àrea visitant, ho van provar Kevin Soni; Douglas Luiz, amb una falta molt desviada, i Ramalho, que no va impactar amb prou força una bona centrada de Ramalho, ja en el temps afegit.

EL TÀNDEM D’ATAC

Doumbia va estar molt espès i a Roberts només se’l va veure en la primera meitat

REAPARICIÓ

El bon paper de Mojica en la recta final va ser una de les bones notícies de la prova