Reus

Amb la mel als llavis

Reus. L’equip roig-i-negre, amb un Edgar Badia molt encertat, està a punt d’emportar-se un botí increïble de Gijón després del gol de Linares (68’), però l’Sporting empata en el minut 93

SPORTING 1 REUS 1

SPORTING:Mariño; Molinero (Geraldes, 82’), Álex Pérez, Juan Rodríguez, Canella; Carmona, Isaac Cofie (Nacho Méndez, 70’), André Sousa: Álvaro Jiménez (Manzambi, 62’), Djurdjevic i Álvaro Traver.REUS:Edgar Badia; Bastos, Catena, Olmo, Gonzalo Pereira, Adri Guerrero; Mario Ortiz, Gus Ledes (Borja Herrera, 84’), Juan Domínguez; Alfred Planas (Shaq Moore, 79’) i Linares (Enri, 92’).GOLS:0-1 (68’) Linares. 1-1 (93’) Carmona, de penal.ÀRBITRE:Varón Aceitón.T.G.:Als locals Juan Rodríguez i Nacho Méndez, i als visitants Gus Ledes, Adri Guerrero, Edgar Badia i Olmo.PÚBLIC:19.026 espectadors.

El Reus, amb el mètode habitual a camp contrari, va tocar amb la punta dels dits una victòria increïble que se li va acabar escapant. Entre disciplinat i afortunat, amb un Edgar Badia providencial –sobretot en el penal que va aturar a Djurdjevic just abans del descans–, i amb molta efectivitat en el moment en què el partit es va obrir una mica –gol de Linares en el minut 68–, l’equip de Xavi Bartolo va arribar als últims minuts amb un botí esplèndid. En el 93’, però, Jesús Olmo va cometre un penal per una empenta tan lleu com innecessària sobre Manzambi que Carmona no va desaprofitar. Una llàstima per a un equip que viu al límit i per al qual la victòria hauria estat oxigen pur, però, si més no, una altra demostració de competitivitat màxima malgrat les adversitats.

Sortir amb tres centrals –gran novetat en l’esquema inicial de Bartolo– sol donar la impressió de disposició defensiva, però els laterals amb certa projecció i un Alfred Planas que s’acostava a Linares per confeccionar una doble punta d’atac donaven a l’equip una aparença més ofensiva. El Reus mostrava més intenció de tenir la pilota que un Sporting còmode esperant i atacant amb verticalitat, sobretot veient que el rival no tenia profunditat ni continuïtat. Els visitants, de fet, només van arribar un cop amb mig perill a l’àrea rival en tota la primera meitat, en un xut desviat de Linares ja en el tram final. L’Sporting, en canvi, era més persistent i va tenir el gol a tocar dues vegades, en accions amb els mateixos protagonistes: primer Edgar Badia va rebutjar un bon cop de cap encreuat de Djurdjevic i, just abans del descans, el porter roig-i-negre va aturar un penal al davanter serbi que no s’hauria d’haver assenyalat. Pereira havia tocat la pilota amb el cap i no pas amb les mans.

L’Sporting va ser especialment insistent en el primer tram de la segona meitat, sobretot per l’esquerra amb uns actius Álvaro Traver i Canella. La defensa roig-i-negra, però, es mostrava molt segura en les pilotes aèries. De mica en mica, el Reus es va començar a creure que podria tornar d’El Molinón amb alguna cosa més que un empat, i ja va avisar amb un contraatac de Linares finalitzat per Alfred Planas amb un xut centrat després de dues bones fintes. I, tot seguit, pilota llarga de Mario Ortiz per a Linares, que se la posa bé i supera Mariño amb un bon xut amb l’esquerra. Amb dos laterals per banda –Shaq Moore i Borja Herrera van entrar en els últims minuts–, el Reus semblava que podria mantenir l’avantatge, però Edgar Badia ja va haver de salvar l’empat en una altra rematada de Djurdjevic abans del penal final que li va treure dos punts.

És increïble que l’àrbitre ens hagi xiulat dos penals d’aquestes característiques
Xavi Bartolo
entrenador del reus
Si competim sempre així, no tots els dies passarà que amb un xut ens marquin un gol
Rubén Baraja
entrenador de l’sporting

Xavi Bartolo juga amb tres centrals

Ja va dir fa uns dies que considerava la possibilitat de jugar amb tres centrals i ahir, a El Molinón, Xavi Bartolo va disposar en l’onze inicial de Jesús Olmo, Catena i Gonzalo Pereira –del filial– per a l’eix de la defensa. Bastos, que va deixar a la banqueta Shaq Moore, i Adri Guerrero, que va donar descans a Borja Herrera, amb molts minuts fins ara, es van situar als laterals. Són, aquestes, dues de les poques rotacions que es pot permetre Bartolo, amb una plantilla curta i ara amb les baixes de Villanueva, Carbia, Ricardo i Querol. El Reus té dijous al camp de l’Almeria compromís de copa (a les 9).