Girona

Douglas Luiz, l’únic amb galons

El carioca, Aleix Garcia i Patrick Roberts, els tres jugadors ‘citizen’ a préstec amb el Girona, han tingut un paper diferenciat en les primeres vuit jornades

El mig brasiler ha completat els 90 minuts en quatre dels cinc partits des que va arribar i ja ha jugat més que en tot el curs passat

El Girona gaudeix per quarta temporada consecutiva de futbolistes cedits pel Manchester City. Amb el denominador comú de ser tots jugadors joves amb una projecció incalculable, el conjunt de Montilivi intenta treure’n rendiment immediat per als seus interessos i, de retruc, per als del club anglès. Enguany, el Girona compta amb els serveis de Patrick Roberts, Douglas Luiz i Aleix Garcia, aquests dos últims ja van defensar els colors blanc-i-vermells el curs passat, tres futbolistes en els quals s’han dipositat moltes esperances però que en les primeres vuit jornades han tingut un paper diferenciat en els esquemes del tècnic Eusebio Sacristán. De moment, el jugador amb més protagonisme ha estat Douglas Luiz, que acumula 379 minuts en cinc partits –ha jugat complets quatre dels cinc partits des que va arribar de nou a l’entitat en l’últim dia de mercat–, és a dir, 75 minuts més que en tota la campanya passada en els quinze partits que va decidir fer-lo jugar Pablo Machín.

El brasiler, que semblava tenir clar que no repetiria una cessió al Girona després del pèssim bagatge amb el de Gómara, gaudeix de la confiança d’Eusebio Sacristán, que està complint el que li va prometre, minuts i responsabilitat. Douglas Luiz haurà de guanyar-se, però, la confiança de l’afició de Montilivi, que ja en el darrer partit contra l’Eibar el va xiular després de prendre alguna decisió dubtosa. El mig necessita competir i treballar en territori europeu per aconseguir el permís de treball a Anglaterra i competir amb el Manchester City, que de la mà de Pep Guardiola ja el va voler inscriure per al primer equip citizen, però la federació anglesa de futbol li va denegar el permís de treball. El brasiler ha menjat terreny a Pere Pons en la posició de doble pivot acompanyant Àlex Granell a davant de la línia de tres centrals i també s’ha erigit com una peça bàsica per al de La Seca al davant dels centrals jugant amb línia de quatre.

Aleix, molt intermitent

Un altre dels jugadors que van decidir repetir cessió al Girona després de confirmar-se la marxa de Pablo Machín va ser Aleix Garcia. El d’Ulldecona va jugar el curs passat vint partits de lliga –set com a titular– i va acumular 849 minuts de joc i, contra l’Alavés a Mendizorrotza, va fer una diana. Tot i mostrar detalls de qualitat, la falta de continuïtat va ser una llosa en la progressió del mig, que des de la pretemporada semblava fer un pas endavant ajudat per la confiança del tècnic, però que en l’actualitat sembla instal·lar-se de nou en la irregularitat –no va jugar un sol minut en l’últim partit contra l’Eibar.

Aleix Garcia ha estat tres vegades titular amb Eusebio en els set partits que ha jugat però en cinc d’aquests no ha superat els 45 minuts de joc –el màxim que ha jugat han estat 63 minuts en el duel al camp de l’Osca–. Tot i que els números del migcampista català generen dubtes, pitjors són els de Patrick Roberts. L’extrem anglès va disputar els primers minuts amb el Girona dos dies després d’arribar i sense ser presentat davant els mitjans, però en total s’ha enfilat a uns raquítics 70 minuts en cinc partits. Amb experiència internacional a la lliga escocesa i la Champions League amb el Celtic, Roberts havia de ser un recurs habitual per a l’atac però, de moment, el Choco Lozano està per damunt d’ell en la rotació d’Eusebio.

MASSA ESPORÀDIC

Roberts acumula 70 minuts en cinc partits i només en dos ha jugat més de 10 minuts

TRENCA EL SOSTRE

Douglas ha jugat més minuts en cinc partits (379), que el curs passat en quinze (304)

OPORTUNITATS

El fet que no hi hagi un sistema rígid com amb Machín els atorga opcions d’entrar

IRREGULAR

Aleix Garcia ha estat titular en tres partits però contra l’Eibar va quedar-se inèdit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)