Girona

L’estrella que ha brillat arreu

Àlex Granell, que ha jugat en totes les categories que hi ha entre la primera catalana i la primera divisió, rep el guardó de millor jugador català de la temporada passada

El premi al capità del Girona reconeix també la trajectòria del club blanc-i-vermell i el seu gran debut a l’elit del futbol

El 21 de febrer del 2012, mentre Xavi Hernández rebia el guardó com a millor futbolista en la primera Gala de les Estrelles del futbol català, Àlex Granell vivia una setmana rutinària de preparació de partit, que aquell cap de setmana hi havia un Olot-Prat de la jornada 26 de tercera divisió. Ahir, sis anys i mig després, qui va pujar a l’escenari de l’Antiga Fàbrica Damm a recollir l’estrella que l’acreditava com a millor futbolista català va ser ell. El capità del Girona, paradigma del moment de plenitud que viu el club de Montilivi, veu reconeguda una trajectòria atípica, però que encarna el somni de bona part dels jugadors talentosos que hi ha dispersats pels racons de Catalunya: arribar a dalt de tot. Granell ha brillat arreu. Des dels castigats camps de terra del futbol regional gironí fins a aparadors com el Camp Nou o el Bernabéu. Aquests escenaris grandiloqüents, a més, els ha visitat amb l’equip de la seva terra. Això sí, a ningú no se li escapa que, com en tots guardons individuals, hi ha implícit un reconeixement a la tasca col·lectiva, especialment en el cas d’Àlex Granell. Que ell hagi estat un dels timoners del Girona en el seu primer any a primera divisió ha tingut un pes enorme en la decisió dels votants, que per primer cop no han escollit un futbolista que fos del Barça o de l’Espanyol.

El migcampista de 30 anys va recollir el 34,9% de les votacions –fetes pels clubs catalans, els federats i un jurat d’experts– i va imposar-se per poquet a Gerard Moreno (31,4%), que l’any passat va brillar a l’Espanyol.

“El reconeixement no és només per la meva darrera temporada. Jo sóc un futbolista que he passat per totes les categories, fet que m’omple d’orgull. Que rebi aquest premi hauria de ser motiu d’il·lusió per tots els nens i nenes que estan als clubs de Catalunya, que vegin que amb amor per aquest esport, el dia de demà poden arribar a l’elit”, va explicar, amb el guardó a la mà, un Àlex Granell que no s’esperava arribar a obtenir un reconeixement com aquest: “En els inicis de la meva trajectòria mai m’hagués imaginat ser jugador professional, perquè vinc del futbol regional i amateur, però a mesura que he arribat al futbol professional, m’he vist capacitat per competir amb els millors.”

Respecte el seu rendiment la temporada passada, Granell es mostra molt satisfet –“crec que va ser molt bo”– però vol posar-lo en context: “No podria entendre aquest premi sense la tasca de tot l’equip, del cos tècnic, dels treballadors del club i dels aficionats i la gent que s’estima el Girona.” El capità blanc-i-vermell també va valorar el moment més especial de la temporada passada i té clar quin és: “La victòria contra el Madrid a Montilivi, per la manera com la vam viure, la remuntada i també perquè ens va agafar en plenes fires de la ciutat i en un moment polític delicat a casa nostra. Aquell triomf ho va fer tot més èpic.”

El president del Girona, Delfí Geli, va parlar també del guardó que el capità va obtenir ahir en la gala organitzada per la FCF i Estrella Damm. “L’any passat l’equip va fer una gran temporada, tots els jugadors van estar de 10 i van demostrar que estaven preparats per jugar a primera”, va dir el màxim dirigent del club blanc-i-vermell, que va afegir: “Entre ells, s’ha de destacar l’Àlex Granell, que va liderar el grup i va ser l’exemple de futbolista de la casa que representa la filosofia del club.” Ara, amb tot, toca pensar en el futur. “Hem de seguir en aquesta línia i consolidar el Girona a primera per estar-hi molts més anys”, coincideixen Geli i Granell.

LES FRASES

El reconeixement no és només per la meva darrera temporada. Jo soc un futbolista que he passat per totes les categories, fet que m’omple d’orgull
El reconeixement no s’entén sense la feina dels companys, els tècnics, els treballadors del club i l’afició del Girona
Àlex Granell
Àlex Granell
FUTBOL DE BASE
Girona
fins a cadets
Gironès Sàbat
1a divisó juv.
COM A SÈNIOR
Farners
1a regional (2006/07)
Palafrugell
1a catalana (2007/08)
Banyoles
3a divisió (2008/09)
Manlleu
3a divisió (2009/10)
Llagostera
3a divisió (2010/11)
Olot
3a divisió (2011/12)
Llagostera
2a B (2012/13)
Cadis
2a B (2012/13)
Prat
2a B (2013/14)
Girona
2a A i 1a divisió (2014/ ? )
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)