Girona

“No és gens fàcil guanyar el Girona”

Asier Garitano s’enfrontarà per primera vegada al Girona com a tècnic de la Real Sociedad amb l’objectiu de sumar el primer triomf contra els gironins després de no assolir-ho en 6 partits amb el Leganés (3 derrotes i 3 empats)

El tècnic destaca l’alt nivell competitiu dels blanc-i-vermells en els últims anys i espera trencar el seu particular malefici amb l’equip gironí dilluns a Anoeta

Després de cinc brillants temporades en el Leganés i de fer història a Butarque –va ascendir l’equip de segona B a primera divisió–, Asier Garitano va fitxar l’estiu passat per la Real Sociedad amb l’objectiu de fer un pas endavant en la seva carrera professional. El tècnic guipuscoà, nascut a Bergara fa 48 anys, dilluns s’enfrontarà per setena vegada al Girona, un equip al qual encara no ha aconseguit guanyar mai, amb un bagatge de tres empats i tres derrotes en els sis enfrontaments previs com a entrenador del Leganés (els quatre primers duels van ser a segona A i els últims dos, a primera divisió el curs passat). Tot i així, aquesta estadística no obsessiona gens ni mica Garitano, que, tot i tenir ganes de trencar-la dilluns a Anoeta (21 h), no vol mirar el passat i només pensa a continuar treballant de valent a la banqueta txuri urdin per consolidar la Real entre els millors equips del campionat.

Idees clares

“No he guanyat mai el Girona, però tampoc en faig cas. Tot i això, els números sí que demostren la dificultat de jugar contra ells. També és cert que els sis partits anteriors van ser amb el Leganés i que vam estar a prop de guanyar en alguna ocasió, però no va poder ser, així que esperem aconseguir-ho ara en el pròxim partit amb la Real”, explica a L’Esportiu Garitano, que sobretot destaca l’alt nivell competitiu que ha mostrat el conjunt gironí al llarg dels últims anys: “És un equip molt ben treballat, ja des de segona A amb Pablo Machín, i ara continuen igual a primera divisió. No és gens fàcil guanyar el Girona, ja que sempre competeix molt bé i t’exigeix molt. És un equip que conec bé i m’alegro molt de jugar contra ells, sobretot a primera divisió, ja que tenen molta gent que també venia de categories inferiors, com jo, que vam pujar de 2a B.”

Sobre el canvi d’entrenador del Girona a l’estiu, Garitano considera que no ha d’afectar el rendiment de l’equip i creu que només és qüestió de temps que els jugadors i el tècnic, Eusebio Sacristán, s’adaptin a les novetats. “No veig el Girona gaire diferent del de l’any passat, han continuat la majoria de jugadors, sobretot els més importants, com ara Stuani, Bortja o Portu, i pel que fa al joc tampoc és que hagi variat gaire. Sempre que hi ha un canvi d’entrenador t’has d’adaptar a nous conceptes, maneres d’entrenar... i tot això requereix una mica de temps. També ens passa a nosaltres, a la Real, i és una cosa normal.”

Sobre el rendiment del seu equip en les primeres vuit jornades de lliga (la Real és novena amb onze punts: 3 victòries, 2 empats i 3 derrotes), el tècnic el valora de manera positiva. “Hem tingut contratemps des del principi de temporada, amb lesions importants, i a vegades ens ha costat una mica. També és cert que dels primers vuit partits n’hem jugat cinc a domicili i a casa ens han visitat rivals forts com ara el Barça o el València, així que estic bastant content amb el que hem fet fins ara. Ara, després de l’aturada de seleccions, comença una altra fase del campionat i a veure com ens va, nosaltres sempre intentarem tenim l’ambició de millorar respecte al que s’ha fet abans”.

Eusebio i Anoeta

Si Garitano no ha guanyat mai el Girona, Eusebio Sacristán tampoc no ho ha aconseguit mai contra la Real Sociedad, precisament el seu equip. I és que en la seva etapa al Celta de Vigo, el tècnic val·lisoletà va acumular un bagatge d’un empat i dues derrotes en els tres partits que va jugar contra la Real, un petit malefici particular que l’ara entrenador del Girona intentarà revertir dilluns. Eusebio va dirigir la Real entre el novembre del 2015 i el març del 2018.

EL PROTAGONISTA

No els he guanyat mai, però tampoc en faig cas. Tot i això, els números sí que demostren la dificultat de jugar contra ells
Hem tingut lesions importants, però estic bastant content del que hem fet fins ara amb la Real
Asier Garitano
entrenador de la real sociedad
També és cert que els sis partits anteriors van ser amb el Leganés i vam estar a prop de guanyar en alguna ocasió
El Girona és un equip que fa molts anys que competeix molt bé, també a 1a, i ara necessiten temps amb el nou tècnic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)