Girona

La Real busca el camí

El rival. Acabada de manera precoç l’etapa d’Eusebio, la Real Sociedad lluita per iniciar amb bon peu l’era Garitano. La victòria a San Mamés atorga als donostiarres un baló d’oxigen i moral

La Real Sociedad espera la visita del Girona amb l’empenta que dona una victòria contra l’etern rival, l’Athletic Club, a San Mamés (1-3). L’aturada de la lliga a conseqüència dels compromisos internacionals de les seleccions no pot haver estat més dolça per a l’equip txuri-urdin, que va iniciar la competició guanyant el Vila-real i després de vuit jornades transita per la novena posició de la taula amb onze punts, un bon rèdit en l’inici de la nova era amb Asier Garitano, que ha agafat la responsabilitat i el timó deixat per Eusebio Sacristán el mes d’abril passat –Imanol Alguacil va dirigir l’equip en les últimes onze jornades i va redreçar la situació fins allunyar-lo de la part baixa de la classificació final.

L’inici del conjunt donostiarra té, però, alguns condicionants que han impedit una nota millor. I és que la Real, que va començar el campionat disputant tres partits consecutius com a visitant, encara no coneix la victòria a Anoeta davant de la seva afició. Amb la graderia del gol sud nova de trinca, la pista d’atletisme eliminada i la graderia del gol nord en demolició, els de Garitano han perdut contra el Barça (1-2) i el València (0-1) i han empatat contra el Rayo Vallecano (2-2). Els resultats com a locals van generar petits dubtes en l’entorn blanc-i-blau, que amb la brillant victòria en el derbi basc ha tornat a donar un nou marge de confiança a una plantilla que, a més d’adaptar-se al nou tècnic, les seves metodologies i conceptes tàctics, ha hagut de fer front a múltiples baixes, algunes de futbolistes cridats a ser importants i decisius.

La referència de Willian

La Real Sociedad té diversos jugadors que poden desequilibrar un partit. En la punta d’atac, com a pal de paller, el brasiler Willian José és el principal maldecap per als centrals rivals. El davanter suma tres gols en la lliga, tot i no passar el seu millor moment de forma per culpa d’una lesió muscular i d’una recaiguda d’aquesta, de fet aquesta setmana s’ha incorporat als entrenaments amb la resta de companys i s’entreveu en l’onze inicial contra el Girona. Willian José va fer dotze dianes en el seu primer curs amb la Real (el 2016/17) i quinze més la temporada passada.

A la segona línia, el pròxim rival dels de Montilivi també hi té peces perilloses. Oyarzabal s’ha convertit en la gran esperança de la Real Sociedad des de la mitja punta, molt ben secundat per Illarramendi al mig del camp o jugadors com Rubén Pardo, aquest any amb la confiança del seu tècnic; Mikel Merino, el fitxatge més car de l’estiu passat procedent del Newcastle; Januzaj, perseguit per les lesions, o l’ex del Barça Sandro Ramírez.

ENCALLATS A ANOETA

En els tres partits disputats davant de la seva afició han sumat un punt de nou possibles

APROVAT

La Real va iniciar la lliga guanyant el Vila-real i ara transita per la novena posició

EL GRAN PERILL

Tot i no estar en el millor moment de forma, Willian José ha fet tres dianes en la lliga

ELS SECUNDARIS

Oyarzabal, Mikel Merino, Sandro o Illarramendi han de ser peces molt importants

El poder dels joves s’imposa en el derbi basc

Minvat per les baixes en l’últim enfrontament en el derbi basc contra l’Athletic Club a San Mamés, el tècnic de la Real Sociedad, Asier Garitano, va alinear nou jugadors formats en el futbol de base de Zubieta. L’aposta va sortir a la perfecció i els donostiarres van endur-se tres punts importants per agafar aire contra el seu etern rival. Els nou futbolistes formats a Zubieta van ser: Gorosabel, Artiz Elustondo, Kevin Rodrígues, Illarramendi, Zubeldia, Sangalli –autor d’una diana–, Rubén Pardo, Oyarzabal –que va materialitzar amb èxit dues penes màximes– i Bautista. Garitano va ser valent, i és que les baixes de Januzaj, Willian José, Mikel Merino, Zaldua, Diego Llorente, Merquelanz i els sancionats Juanmi i Theo Hernández van ser una llosa important que va poder esquivar l’equip amb més que tres punts i una dosi de confiança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)