Girona

La indefinició s’ha de superar

El Girona, inestable i insegur després de quatre jornades sense guanyar, busca un punt d’inflexió aquest vespre contra la Real

Eusebio, que torna a Anoeta, diu que vol consolidar un patró després d’haver-ne combinat dos

Els guipuscoans, reanimats per l’1-3 a San Mamés, aspiren a ser més fiables com a locals

Dues setmanes llargues sense competició han provocat més maldecaps que satisfaccions a Montilivi. La greu lesió de Johan Mojica ha tacat del tot un parèntesi que també ha servit, de manera paradoxal, per perdre jugadors per molèsties –Granell i Gorka Iraizoz– en comptes de recuperar-ne. I tot plegat, en un context d’indefinició reconegut pel mateix Eusebio Sacristán, que fins ara ha intentat combinar el patró de joc que heretava de Machín i el seu. Els últims resultats (2 punts dels últims 12) i les sensacions no han estat convincents, i el tècnic reconeix que ha aprofitat l’aturada en la lliga per intentar marcar un punt d’inflexió. Eusebio vol donar continuïtat a una proposta que permeti arraconar els dubtes. Avui es tanca la novena jornada, i comença a ser hora de superar la indefinició.

El Girona té com a primera necessitat recuperar la solidesa defensiva i desfer-se de la imatge d’equip vulnerable que ha ofert per moments. Els blanc-i-vermells, que en les tres primeres jornades van ser capaços de mantenir dos cops la porteria a zero, acumulen nou gols encaixats en els últims cinc partits. Per dotar l’equip de més consistència, seguretat i convicció, és possible que Eusebio comenci amb la línia de tres centrals al darrere, tot i que no ho va voler avançar. Sense Mojica ni de moment cap recanvi, els gironins veuen limitada la capacitat ofensiva pels carrils, en mans ara d’Aday i Pedro Porro, amb alternatives més defensives –Muniesa o Planas per l’esquerra i Ramalho per la dreta– i amb invents com intentar adaptar-hi Patrick Roberts quan s’hagin d’assumir riscos.

Tot i que el balanç de les últimes jornades no és bo, el Girona arriba a Anoeta després de no haver perdut cap partit com a visitant. Es va endur els tres punts de Vila-real (0-1), en va obtenir un al Camp Nou que ara queda lluny (2-2) i va treure’n un d’Osca (1-1). A l’altre extrem, la Real Sociedad no ha guanyat cap partit davant de la seva afició, ara més a prop del terreny de joc després de les reformes a l’estadi. Els d’Asier Garitano van perdre a casa contra el Barça (1-2) i el València (0-1) i van empatar contra el Rayo (2-2). De tota manera, l’1-2 en el derbi a San Mamés, just abans de l’aturada, ha carregat de confiança els guipuscoans, que tenen en Willian José i Oyarzabal les seves amenaces principals. El Girona, que va sortir escaldat de l’última visita a Anoeta (5-0), té una cita de molta exigència per tancar la novena jornada. Amb el risc de veure de molt a prop les brases, perquè si perd tindrà un sol punt de marge respecte a la zona de descens.

CONTRASTOS

El Girona ha puntuat en els tres partits a fora i la Real no ha guanyat a casa

EL PERILL

Una derrota el deixaria amb un sol punt de marge respecte a la zona de descens

LA PRIMERA PEDRA

Recuperar la fermesa, després de rebre nou gols en cinc partits, és vital per al Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)