Reus

El fruit de persistir

Reus. L’equip de Xavi Bartolo capgira, en la segona part, el gol del Rayo per obtenir el primer triomf a casa en un altre exercici de compromís i coratge

reus 2 rayo m. 1

REUS:Edgar Badia; Bastos, Catena, Olmo, Gonzalo Pereira (Enri, 83’), Adri Guerrero (Borja Herrera, 88’); Juan Domínguez, Gus Ledes, Mario Ortiz; Alfred Planas (Fran Carbia, 60’) i Linares.RAYO MAJADAHONDA:Basilio; Galán, Luso Delgado, Rafa, Morillas; Enzo (Toni Martínez, 64’), Verza (Benito, 77’), Óscar, Fede Varela; Aitor Ruibal i Aitor García.GOLS:0-1 (48’) Edgar Badia, en pròpia porteria. 1-1 (50’) Catena. 2-1 (86’) Juan Domínguez.ÀRBITRE:Domínguez Cervantes.T.G.:Al local Olmo i al visitant Galán.PÚBLIC:2.345 espectadors.

Fe en una idea de joc molt assimilada i unió davant les adversitats. El Reus sobreviu a les limitacions de la plantilla a base de coratge, compromís i persistència. Ahir, tenia una prova difícil contra un Rayo Majadahonda que el va fer sentir incòmode perquè durant molta estona li va prendre la pilota. A més, el partit se li va posar d’esquena per culpa d’un gol desafortunat (48’), però va demostrar una gran capacitat de reacció, empatant de seguida gràcies a Catena (50’) i trobant el premi al sacrifici amb el gol de Juan Domínguez en el minut 86, que li va donar la primera victòria a casa. És l’impuls de moral, la bombona d’oxigen, que necessitava un equip que viu al límit, fent equilibris, i per a què qualsevol triomf és una dosi impagable d’autoestima. Ja són 12 punts en 10 jornades, una xifra difícil d’imaginar fa dos mesos, quan alguns dels jugadors més importants no van poder ser inscrits. Ningú no sap què passarà en el futur, però, de moment, el mèrit del que està fent el Reus és molt gran.

Xavi Bartolo va repetir la fórmula dels tres centrals que va posar en pràctica a Gijón, amb dos carrilers, Bastos i Guerrero, que van ser les vies d’entrada de les primeres accions de perill dels roig-i-negres. El Rayo, però, va anar acaparant la possessió i arribant amb cert perill a l’àrea d’Edgar Badia, però quan va tenir alguna possibilitat de rematada li va faltar encert, com a Galán i Aitor García. En l’última fase del primer temps, a través de les bandes, el Reus va tornar a amenaçar l’àrea dels madrilenys, sobretot en un cop de cap al segon pal de Guerrero a centrada de Bastos salvada per Galán amb el cos.

El Rayo va començar molt vertical la segona meitat i, després d’una rematada d’Enzo Zidane aturada per Edgar Badia, el porter del Reus va tenir la mala sort en la següent jugada que la pilota li rebotés a l’esquena i acabés dins la porteria després d’un xut d’Aitor Ruibal al pal. El Reus va tenir l’encert d’empatar tot seguit, en un córner servit des de la dreta per Ledes i pentinat al primer pal per Catena. La resta del partit va ser de desgast, ja que cap dels dos equips no va donar per bo l’empat. La sort va somriure al Reus, perquè un xut de Fran Carbia va ser mal rebutjat per la defensa visitant, que va deixar la pilota als peus d’un Juan Domínguez que no va perdonar davant Basilio. Els últims intents visitants no van fer patir gaire un Reus que va celebrar amb eufòria indissimulada una victòria molt necessària.

ELS VESTIDORS

Necessitàvem una victòria casa. No sé si 12 punts són molts, només sé que són merescudíssims
Xavi Bartolo
entrenador del reus
El Reus s’ha basat a neutralitzar-nos. Sovint, qui proposa menys venç, cosa que no els treu mèrit
Antonio Iriondo
entrenador del rayo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)