Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“El treball ha estat molt bo”

Aplaudit per l’afició txuri urdin quan es va anunciar el seu nom per megafonia, Eusebio Sacristán va viure un retorn especial a Anoeta. Va estar bona part del partit a peu dret a l’àrea tècnica, corregint posicions amb gestos, i va acabar satisfet pel treball i el punt. “El valoro positivament. Crec que hem fet un molt bon treball, en un partit molt disputat i igualat. Tots dos hem mostrat seriositat, sense voler cometre errors i mirant de treure avantatge de les nostres virtuts. Cap dels dos equips aconseguíem crear ocasions clares, tot i que al final sí que n’hi ha hagut, amb aquesta proposta més ofensiva de la Real”, va resumir. “Al final ens feia sentir el perill i ens podia arribar el gol en contra, però nosaltres, amb el partit més obert, també hauríem pogut marcar.”

L’entrenador va valorar sobretot el treball defensiu de l’equip, que va ser capaç de mantenir la porteria a zero després de cinc jornades rebent gols amb fases de molta vulnerabilitat. “És la base amb la qual els equips poden créixer. A partir de trobar-se segurs. Avui ho hem aconseguit. Tot i que ens enfrontàvem a un rival que amb els canvis tàctics que va fent et crea dificultats. En tot moment, els nostres jugadors han estat capaços d’adaptar-se, de competir bé. Em quedo amb el treball dels jugadors, la seriositat i la manera de competir. Són sensacions molt positives. Avui no ens han servit per guanyar però és la línia per mirar de guanyar aviat.” Eusebio, que abans de viatjar cap a Sant Sebastià va explicar que apostaria per un patró de joc al qual donaria estabilitat, va ensenyar l’esquema amb tres centrals: “Avui els jugadors s’han trobat a gust, còmodes, sabent el que havien de fer en cada moment, sense dubtes. Hem insistit en tot el que l’equip fa temps que fa, amb algun matís diferent però partint d’aquesta base. La idea és donar-hi continuïtat, sense deixar de banda que en moments determinats podem variar la proposta. És el que necessitem, seguretat i confiança”. Amb el 0-0 a Anoeta, el Girona es manté invicte a camp contrari. “És per valorar-ho de manera positiva, però no em paro a pensar si som a fora o a casa. La idea és competir igual sempre, tant a Montilivi com a camp contrari, igual de sòlids. Hem de treballar perquè l’equip continuï creixent i puguem guanyar molts partits”.

Els noms propis

Eusebio va argumentar la suplència de Stuani: “Va arribar d’un viatge llarg, en el primer entrenament va notar una petita molèstia, i tampoc vam poder veure si estaria al 100%. Hem mirat de gestionar aquesta situació, sense córrer riscos, i hem entès que en aquell moment del partit ens podia donar l’eficàcia que té.” El substitut de l’uruguaià en l’onze inicial va ser Doumbia, apagadíssim. “Ens ha ajudat en el treball. Ha mirat d’associar-se, però no l’hem trobat gaire perquè no hem tingut gaire la pilota. Estic content que hagi participat, entenent que tenim un jugador de molt nivell que serà important per quan el necessitem.” L’altre debutant, Jonas Ramalho, va estar força més fi. “Contra el Tolosa, ja el vaig veure molt bé. Amb molt de ritme, ràpid, cosa que ens va molt bé en aquella posició, i molt concentrat. Entenia que estava preparat per ajudar l’equip, i ha tingut un molt bon rendiment”, va destacar Eusebio.

L’exentrenador de la Real Sociedad va valorar també el seu retorn a Sant Sebastià. “M’he sentit molt bé, molt a gust. Per la gent que m’he trobat i per veure aquest estadi, amb canvis molt positius. L’ambient és molt diferent, amb la grada d’animació que contagia, i segur que ho notaran i ho agrairan. A més, veure tants jugadors de la casa en l’alineació us ha de fer sentir orgullosos”, va dir.

PORTERIA A ZERO

“És la base des d’on els equips poden créixer. Em quedo amb com hem competit”

LA PROPOSTA

“Els jugadors s’han trobat a gust, sabent què havien de fer, sense dubtes”

DOUMBIA

“No l’hem trobat gaire perquè no teníem la pilota. Estic content que hagi participat”

STUANI

“Va tenir molèsties i volíem gestionar aquesta situació, sense córrer riscos”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)