Reus

La gesta que faltava

Reus. En la victòria contra el Rayo Majadahonda, la primera de la temporada a casa, l’equip roig-i-negre va capgirar un resultat en contra per primera vegada en la categoria de plata

Si ja tenia mèrit el rendiment del Reus en les dues temporades anteriors, les primeres del club a segona A, el d’aquesta campanya en té encara més, ja que l’equip roig-i-negre competeix amb una plantilla limitada pels problemes amb les inscripcions derivats del límit salarial. El Reus va de gesta en gesta, i l’última va tenir lloc diumenge. Per primera vegada en la categoria de plata, l’equip del Baix Camp va remuntar un resultat en contra per acabar aconseguint els tres punts.

El Reus ha fet bandera a segona A d’una gran solidesa i una efectivitat puntual, i és per això que 18 de les 28 victòries que ha aconseguit en la categoria de plata han estat amb el resultat d’1-0. També hi ha quatre 2-0, un 3-0 i cinc 2-1, com el de diumenge contra el Rayo Majadahonda. Un gol desafortunat en pròpia porteria d’Edgar Badia, al qual la pilota li va rebotar al cos després de tocar el pal, va fer avançar els madrilenys a l’inici de la segona meitat. Però el Reus va tenir l’encert de marcar de seguida en un córner –Catena, de cap– i, cap al final, Juan Domínguez va trobar el premi a l’esforç dels roig-i-negres amb el gol de la victòria, la primera a casa i que manté l’equip de Xavi Bartolo tan a prop de les places de fase d’ascens com de les de descens.

“El millor ha estat la capacitat de reacció de la segona meitat, és molt complicat capgirar un resultat a segona A”, va dir després del partit el tècnic del Reus, que va lloar l’actitud dels seus jugadors, una de les claus, segons diu, del paper de l’equip “superant totes les adversitats”. “El grup és extraordinari. Quant a dedicació, voluntat i ganes de tirar les coses endavant no hi ha cap altre equip.” Un dels golejadors de diumenge, Alejandro Catena, va destacar també el mèrit de la reacció del Reus i, sobretot, l’ajuda de l’afició, especialment centrada en el partit en la segona part. Per Catena, la clau de l’equip roig-i-negre és que persisteix i lluita fins al final, sense descompondre’s en cap moment.

LES REACCIONS

El millor ha estat la capacitat de reacció. És molt complicat capgirar un resultat a segona
Xavi Bartolo
entrenador del reus
Hem sabut reaccionar amb l’ajuda de l’afició, que ha estat clau. Mai no ens descomponem
Alejandro Catena
defensa del reus

Els mateixos punts que el curs passat

Tot i que quan es va tancar el mercat no va poder inscriure alguns dels futbolistes més importants i es va preparar per afrontar la temporada amb només 16 fitxes del primer equip –i algun jugador lesionat–, el Reus està aguantant el tipus i, després de deu jornades, té els mateixos punts que la temporada passada, 12. De fet, actualment ocupa una millor posició, la catorzena, que fa un any, quan era setzè. L’arrencada de lliga de la temporada 2016/17, la de l’estrena a segona A, és, però, millor, ja que l’equip que llavors entrenava Natxo González era el tercer després de deu jornades, amb 17 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)