Reus

Inicis indigestos

2a divisió A. El Deportivo supera en possessió i efectivitat en l’arrencada de cada període –Carlos Fernández (1’) i Pedro (54’)– un Reus a qui, tot i millorar en el tram final, li falta encert

deportivo 2 reus 0

DEPORTIVO:Dani Giménez; David Simón, Duarte, Somma (Eneko Bóveda, 81’), Caballo; Edu Expósito, Bergantiños, Vicente Gómez (Didier Moreno, 87’), Pedro (Carles Gil, 81’); Carlos Fernández i Quique González.REUS:Edgar Badia; Bastos, Catena, Olmo, Gonzalo Pereira (Àlex Carbonell, 66’), Adri Guerrero (Borja Herrera, 66’); Gus Ledes, Domínguez, Mario Ortiz; Fran Carbia (Alfred Planas, 66’) i Linares.GOLS:1-0 (1’) Carlos Fernández. 2-0 (54’) Pedro.ÀRBITRE:Trujillo Suárez.T.G.:al local David Simón.PÚBLIC:15.482 espectadors.

El Reus es va ennuegar en l’inici de cada període i va tornar amb les mans buides de la Corunya. El Deportivo va protagonitzar dues sortides fulgurants, amb possessió i efectivitat gràcies als gols de Carlos Fernández (1’) i Pedro (54’), i es va dedicar la resta de partit a mantenir a ratlla el Reus, que es va revelar en la part final de la segona meitat amb bon joc i ocasions molt clares, però que no va tenir encert per fer patir els gallecs.

Només havien passat 38 segons, i la pilota ja descansava dins la porteria d’Edgar Badia. Va ser una acció brillant dels gallecs, que combinant van trobar forat per l’eix de la defensa roig-i-negra, que només va tocar la pilota per dificultar la rematada final, molt forçada, de Carlos Fernández, que igualment va acabar en gol. L’1-0 va donar ales al Deportivo, que va continuar manant i aproximant-se a l’àrea rival, com en un xut creuat, desviat per poc, de Quique González. El Reus estava incòmode perquè quan no pot tenir la pilota pateix, mentre que el Deportivo, amb la convicció de l’equip que se sent fort al seu estadi i es manté entre els primers classificats, estava en la seva salsa. Xavi Bartolo va tornar a apostar pel 5-3-2, un esquema amb el qual busca més consistència, però que probablement li resta fluïdesa en la construcció. En la primera meitat, el Reus només va respirar amb algunes accions a pilota aturada executades per Gus Ledes. A l’altra àrea, Edu Expósito va estar més a prop del gol.

La primera meitat havia acabat amb el Reus més protagonista, només pel que fa a la possessió, ja que li faltava profunditat, però l’inici de la segona meitat no va consolidar aquesta tendència. Ben al contrari, el Deportivo va tornar a sortir amb força dels vestidors i, després d’uns minuts d’iniciativa dels locals, i en un atac pacient, Vicente va fer una centrada al segon pal, on Pedro Sánchez, en posició dubtosa, va aprofitar que Gonzalo Pereira no va aconseguir rebutjar la pilota per controlar-la i batre Edgar Badia amb un xut fort. Com després del primer gol, el Deportivo va continuar atacant a la recerca del gol de la sentència, que Carlos Fernández va tenir a prop amb el cap.

Triple canvi de Bartolo

En el minut 66, Xavi Bartolo va sorprendre fent els tres canvis de cop. Amb l’entrada d’Alfred, Borja Herrera i Carbonell per Carbia, Adri Guerrero i Gonzalo Pereira, el tècnic de Bellvís va refrescar l’atac i, sobretot, va introduir el 4-4-2, amb el qual els seus jugadors van exercir una pressió més alta, van robar pilotes al rival en zones més perilloses i, en general, van ser més amenaçadors. Després d’una rematada de cap al pal del local Carlos Fernández, el Reus va disposar de diverses ocasions clares per marcar. Carbonell i Juan Domínguez no van tenir encert amb el cap en bona posició, a Alfred Planas li va faltar rosca en un xut des d’un dels vèrtex de l’àrea gran, Mario Ortiz va topar amb la gran intervenció del porter local després d’una bona combinació col·lectiva i Linares, de volea, i Olmo, de cap, van fallar a tres metres de la línia de gol.

ELS VESTIDORS

La primera part ha estat del Deportivo. El canvi de sistema ens ha anat bé, però ens ha faltat el gol
Xavi Bartolo
entrenador del reus
Si haguéssim d’escriure un guió perfecte seria així, amb un gol en l’inici de cada part
Bernardo Tapia
segon entrenador del dépor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)