Nàstic

Urpades inesperades

Nàstic. Enrique Martín debuta amb triomf en un partit en què Luis Suárez marca en la primera acció ofensiva dels grana (21’) i Albentosa fa el 2-1 en el minut 93, quan ja se signava l’empat

NÀSTIC 2 OVIEDO 1

NÀSTIC:Becerra; Coris, Josua Mejías, Albentosa, Cadamuro, Brugui (Omar Perdomo, 73’); Rocha, Javi Márquez, Tete Morente (Javi Jiménez, 65’); Luis Suárez (Manu del Moral, 60’) i Manu Barreiro.OVIEDO:Herrero; Johannesson (Ibra, 56’), Forlín, Bolaño, Javi Hernández, Mossa (Javi Muñoz, 56’); Ramon Folch, Sergio Tejera; Bárcenas, Joselu (Borja, 84’) i Saúl Berjón.GOLS:1-0 (21’) Luis Suárez. 1-1 (64’) Ibra. 2-1 (93’) Albentosa.ÀRBITRE:Gorostegui Fernández-Ortega.T.G.:als locals Javi Márquez, Coris, Manu Barreiro i Albentosa, i als visitants Bárcenas i Ibra.T.V.:dues grogues al visitant Ramon Folch (81’).PÚBLIC:4.631 espectadors.

Enrique Martín demana, sobretot, intensitat i sacrifici als seus nous jugadors, però ahir, en el debut a la banqueta grana, el Nàstic va tenir, més que cap altra cosa, efectivitat en moments tan inesperats com decisius. Els grana van derrotar l’Oviedo gràcies a un gol de Luis Suárez en la primera acció ofensiva després d’una primera fase de clar domini visitant (21’) i a un altre d’Albentosa en el minut 93, quan se signava l’empat que havia forçat Ibra en uns minuts de reacció visitant (64’). Sigui com sigui, és una victòria, la segona de la temporada, més que benvinguda, que treu l’equip de l’última posició i que ha de permetre a Enrique Martín treballar amb més tranquil·litat, i a l’equip, assimilar les seves idees amb més confiança.

En els primers 20 minuts no es va detectar cap canvi important al Nàstic, tan pla i aparentment apàtic com sempre i a mercè d’un Oviedo que va començar manant i creant perill, més adaptat al sistema de tres centrals i dos carrilers que també va posar en pràctica Enrique Martín. Una tisora de Joselu i un xut de l’exgrana Tejera des de la frontal van ser les accions més destacades dels asturians. El Nàstic, però, va tenir eficàcia en la primera jugada d’atac, una centrada al segon pal de Javi Márquez rematada a gol, després d’un bon control, per Luis Suárez. Va ser l’acció que va canviar un partit que no feia bona pinta per al Nàstic, que a partir d’aquell punt d’inflexió va créixer, en part perquè els visitants van quedar tocats per un gol que no preveien. Una jugada de velocitat de Coris i un cop de cap de Luis Suárez mostraven un Nàstic ara amenaçador.

Luis Suárez va tenir el 2-0 a tocar en la primera jugada del segon temps, però entre Herrero i el pal van frustrar l’acció. Els dos canvis ofensius introduïts per Anquela en el minut 56 van reactivar l’Oviedo, que va empatar en una falta mal defensada pels locals i que no va afluixar ni amb l’expulsió del reusenc Folch (81’). El Nàstic, això sí, també va atacar, amb Barreiro a prop del gol amb el cap abans que el trobés Albentosa, que va controlar i rematar una falta penjada des de molt lluny per Javi Márquez, amb els centrals visitants badant.

És una pena molt gran, ja que hem fet un bon partit i mèrits per puntuar. Hem comès errades
Juan Antonio Anquela
entrenador de l’oviedo
És glòria. Hem de fer canvis, créixer..., però mentrestant cal guanyar. Hi hem cregut fins al final
Enrique Martín
entrenador del nàstic

Un nou entrenador i un nou sistema

Enrique Martín va apostar en el debut pel seu habitual 5-3-2 i va deixar de banda el 4-4-2 de Gordillo. Albentosa, Cadamuro i Josua, que va tornar a l’equip després de dos mesos lesionat, van formar la tripleta de centrals, mentre que Coris va ocupar el carril dret i Brugui –amb Abraham lesionat i Javi Jiménez acabat de recuperar–, l’esquerre. El jove del filial Víctor Martínez va entrar per primer cop en una convocatòria del Nàstic, condicionat, com sempre, per les baixes. Una altra novetat va ser l’intercanvi de banquetes, amb el Nàstic ocupant la que els últims quinze anys ha estat dels visitants. “Quan vaig a un lloc nou, m’agrada fer coses diferents”, deia l’entrenador.