Reus

Els obstacles creixen

Reus. L’equip roig-i-negre se sobreposa a la gespa en mal estat, a un canvi de sistema que el fa més sòlid però li treu protagonisme i a les penúries econòmiques, i obté un punt contra el Lugo

REUS 0 LUGO 0

REUS:Edgar Badia; Bastos, Catena, Olmo, Gonzalo Pereira, Borja Herrera; Juan Domínguez (Alfred Planas, 65’), Gus Ledes, Mario Ortiz; Fran Carbia (Ricardo Vaz, 76’) i Linares.LUGO:Juan Carlos; Campabadal, Vieira, Josete Malagón, Kravets; Iriome (Jona, 86’), Fernando Seoane, Pita, Campillo (Lazo, 70’); Escriche (Juan Muñiz, 60’) i Cristian Herrera.ÀRBITRE:Moreno Aragón.T.G:als locals Borja Herrera i Gus Ledes, i als visitants Kravets, Pita i Fernando Seoane.PÚBLIC:2.420 espectadors.

El Reus comença a veure una muntanya davant seu. Els problemes econòmics del club no només no se solucionen sinó que costa veure-hi un final, una circumstància que afecta directament la plantilla, amb futbolistes esperant ser inscrits i els primers impagaments de nòmines. Per a qualsevol equip, per a qualsevol jugador, és complicat sobreposar-se a aquest context, i més si també ha de fer front, tal com es va demostrar ahir contra el Lugo, a altres circumstàncies que se’n deriven i que el debiliten: una gespa en molt mal estat, fatal per a un equip que vol tenir la pilota, i un canvi de sistema obligat per les circumstàncies, que el fa més sòlid però que li treu protagonisme, una de les essències del Reus les últimes temporades. Amb tot plegat, prou va fer ahir l’equip de Xavi Bartolo tenint a ratlla el rival, que va ser millor en la primera meitat però que va patir més en la segona, amb més ímpetu dels roig-i-negres. Queda cada vegada més clar que, si el panorama financer del Reus no canvia, els obstacles continuaran creixent fins a fer-se insuperables.

Jugar amb tres centrals protegeix el Reus, però li fa més complicat construir des de la defensa, amb el mig centre Gus Ledes, que amb dos centrals s’endarreria per iniciar el joc, massa tapat. Olmo, un central amb bona sortida de pilota, no s’hi acaba de trobar còmode. Si, a més, el rival, conscient de la filosofia del Reus, pressiona i tapa els espais que queden, encara és més difícil. Amb els locals desactivats, el Lugo va imposar el seu pla en la primera part, intentant generar joc per les bandes, amb diverses pilotes a les àrees. Tot i això, entre la bona col·locació de la rereguarda roig-i-negra i la falta de precisió dels visitants, Edgar Badia amb prou feines va intervenir en la primera meitat. Un ensurt més gran es va endur Juan Carlos a l’altra porteria, quan Linares va interceptar un xut seu i el rebot va estar a punt d’entrar.

El partit era gris, avorrit, i no va millorar en la segona meitat. El Reus hi va posar una marxa més i, a través d’un joc més directe i de la pilota aturada, va inquietar una mica més la defensa gallega. Tot i això, no va tenir ocasions destacades, a excepció d’una rematada de Fran Carbia de molt a prop, després d’una bona jugada per l’esquerra amb centrada de Borja Herrera, que va anar per sobre del travesser.

Amb dos equips que proposen es preveia un partit entretingut, però el camp no ho ha permès i arriscar-se no era aconsellable
Ha sigut difícil fer el pas a la defensa de cinc; sap greu, però calia canviar per no encaixar tant
Xavi Bartolo
entrenador del reus
Hem aconseguit que no sortissin del darrere amb la pilota jugada tal com solen fer
Alberto J. Monteagudo
entrenador del lugo

Ricardo torna a jugar dos mesos després

En un equip amb una plantilla tan limitada com la del Reus, totes les recuperacions de lesionats són notícies excel·lents. El partit d’ahir va suposar el retorn de Ricardo Vaz després d’uns dos mesos de baixa per lesió. “És un jugador important, que ens ha d’ajudar a millorar en l’aspecte ofensiu. L’he fet entrar en una fase del partit en què hem cregut que podíem guanyar i ha generat en atac”, va dir després del partit Xavi Bartolo, que encara té dos futbolistes lesionats: Mikel Villanueva –en té per uns quinze dies encara– i Querol –sense data de retorn–. Ricardo Vaz ja va començar la temporada amb problemes físics i no va ser titular en cap dels quatre primers partits de lliga tot i els jugadors no inscrits. Després es va lesionar i fins ara no s’ha recuperat del tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)