2a divisió FEF

L’Olot il·lumina i il·lusiona

2a divisió B. Els garrotxins veuen la llum de la victòria al difícil camp del Vila-real B, on empetiteixen el líder en una immensa primera meitat i saben patir en la segona (1-2)

vila-real b 1 olot 2

VILA-REAL B:Fuoli; Andrei, Ramón Bueno, Pepe Castaño; Lozano, Fran Álvarez (Pedro, 78’, Iván Martín; Villa, Mario (Simón, 46’) i Rubén Mesa (Akale, 46’).OLOT:Ginard; Aspar, Alan Baró, Carles Mas; Guzmán, Masó, Pedro, Hèctor Simon (Barnils, 81’), Chavarría; Alfredo (Cosme, 61’) i Marc Mas (72’).GOLS:0-1 (19’) ChavarríA. 1-1 (47’) Akale. 1-2 (61’) Marc Mas, de penal.ÀRBITRE:Campos Salinas.T.G.:Pepe, Lozano i Fran, Guzmán, Alfredo, Masó, Ginard i Carles Mas.PÚBLIC:uns 750 espectadors.

Els migcampistes hi posen la llum, els defenses apaguen la del contrari i els atacants encenen el foc. Mentre la ciutat d’Olot gaudia d’una edició lluïda de Lluèrnia, el seu equip de futbol enlluernava al Mini Estadi del Vila-real com si hi presentés el seu particular espectacle del festival del foc i la llum. Els homes de Raúl Garrido van fer una autèntica exhibició en la primera meitat i van deixar sense cap mena de resposta el filial groguet, incapaç de generar ni una ocasió de gol a la porteria de Ginard.

L’Olot va sorprendre el Vila-real B en tots els sentits. El va pressionar molt amunt, li va robar la pilota i li va crear perill des del principi. Tant és així que en els primers cinc minuts l’equip garrotxí ja havia tingut a tocar el 0-1 dues vegades: Alfredo, que va recuperar la titularitat i va jugar més alliberat a la punta de l’atac, va provar un xut que va sortir mossegat i Marc Mas, en un servei de cantonada, va girar massa el cap en una rematada clara.

Els minuts passaven, el control de l’Olot perdurava i el Vila-real B no carburava. La balança ja estava decantada i s’intuïa que el gol era qüestió de temps, però el fantasma de la sequera golejadora encara sobrevolava en cada atac olotí. Els més joves van ser els encarregats d’espantar-lo. Poc abans de la mitja hora de joc, Aspar va habilitar Alfredo, que va arribar a la línia de fons i va fer una passada rasa a l’interior de l’àrea. Marc Mas no hi va arribar, Andrei va fallar i Chavarría ho va aprofitar. El carriler, arribant des de la segona línia, ho va veure clar i va foradar la porteria de Fuoli.

Tota la feinada que l’Olot havia fet en la primera meitat es va desmuntar en només dos minuts de la segona. En el 47’, i quan encara intentaven pair el canvi d’imatge del Vila-real B, els olotins van encaixar l’1-1, obra d’Akale. El camerunès va ser un dels dos jugadors que Miguel Álvarez va fer entrar després del descans –també va sortir Simón i van marxar Rubén Mesa i Mario– i va fer despertar l’atac dels locals. L’Olot va passar a córrer darrere de la pilota i va patir de valent per mantenir l’empat fins que va arribar la jugada que ho va tornar a canviar tot.

En el 61’, Alfredo va trobar petroli dins l’àrea. Va forçar unes mans que l’àrbitre va castigar amb el penal que va ressuscitar els garrotxins. Marc Mas va assumir la responsabilitat i, amb la sang freda pròpia d’un home gol, va batre Fuoli d’un pèl, amb un llançament a l’estil Panenka que el porter groguet va estar a punt d’aturar. L’1-2 va frenar el Vila-real B, que va trigar uns minuts a tornar a l’acció. Quan ho va fer, va fer patir l’Olot, però els de Garrido ja estaven curats d’espants i no es van permetre cap error més. Els tres punts eren massa valuosos per deixar-los escapar.

Hem fet un grandíssim partit contra el líder; hem proposat un inici fantàstic i hem tingut molta intenció amb la pilota

MATAGEGANTS

Tots els jugadors són importants. Hem sortit amb molta gent jove i ho han fet molt bé
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
4
punts
ha sumat en els partits contra l’Hèrcules i el Vila-real B, líders a l’inici de la jornada