2a divisió A

Un panorama molt fosc

Nàstic. L’equip grana, amb intensitat només en els primers minuts i sense patró de joc, és derrotat pel Saragossa, un rival directe, i comença a enfonsar-se en l’última posició

nàstic 1 saragossa 3

NÀSTIC:Becerra; Sebas Coris (Tete Morente, 53’), Djetei (Manu Barreiro, 69’), Albentosa, Josua Mejías, Javi Jiménez; Fali (Rocha, 62’), Javi Márquez, Brugui; Luis Suárez i Manu del Moral.SARAGOSSA:Cristian Álvarez; Delmás, Verdasca, Perone, Nieto, Lasure; Eguaras, Javi Ros, Pep Biel (Zapater, 85’); Pombo (Aguirre, 92’) i Marc Gual (Álvaro Vázquez, 72’).GOLS:1-0 (4’) Fali. 1-1 (32’) Djetei, en pròpia porteria. 1-2 (65’) Pep Biel. 1-3 (91’) Álvaro Vázquez.ÀRBITRE:Milla Alvendiz.T.G.:Als locals Albentosa, Luis Suárez, Josua Mejías i Focha, i als visitants Nieto, Marc Gual, Pombo i Cristian Álvarez.PÚBLIC:4.348 espectadors.

El Nàstic comença a enfonsar-se en l’última posició i no s’entreveuen motius per a l’optimisme. El Saragossa, un equip que tampoc està per tirar coets, en va fer prou sobreposant-se al gol inicial del Nàstic, que només va mostrar intensitat en els primers minuts, i posant-hi una mica de futbol per endur-se una victòria clau que el treu de la zona de descens –hi ha caigut el Reus– i que fa que els grana ja tinguin a quatre punts les places de salvació. Enrique Martín tindrà una feinada per fer funcionar un equip que ha estat confeccionat sense un projecte esportiu clar, en un club que fa temps que viu en la improvisació. Ni el mercat d’hivern és una solució on aferrar-se.

Un córner molt ben servit per Javi Márquez, passivitat defensiva del Saragossa i cop de cap, a dos metres de la línia de gol, d’un Fali ben col·locat. L’1-0, en el minut 4, va ser un reflex de la concentració amb la qual va sortir al camp el Nàstic i de la fredor del Saragossa, superat per l’ímpetu inicial del rival. Els grana, però, no van trigar a afluixar el ritme. Van trobar un gol ràpid però no tenien cap pla clar previst per a després, més enllà de veure-les venir. Així, el Saragossa va tenir més control en la següent fase, i va intentar, amb Pombo molt actiu, penetrar per l’eix. No en va treure gran cosa, però va aprofitar el primer córner, superada la mitja hora, per empatar. El va servir Javi Ros al primer pal, on hi havia molts jugadors. La pilota va passar entre ells i va tocar en Djetei abans d’entrar. Fins al descans, el Saragossa va continuar proposant més que el Nàstic, que no n’havia fet prou amb la intensitat inicial i que hauria de fer més en la segona part.

Però després de la represa els tarragonins no només no tenien preparada cap sortida fulgurant, sinó que van continuar contemplatius. El Saragossa, sense fer res de l’altre món ni ser gaire atrevit, va continuar més dominador i va tornar a treure suc de la pilota aturada. Pep Biel, del planter dels aragonesos i que ahir disputava els primers minuts en la lliga, va transformar una falta directa (65’). Enrique Martín va reaccionar canviant el dibuix amb l’entrada de Manu Barreiro per Djetei. Del 5-3-2 es va passar al 4-3-3, però poca cosa va canviar en un equip sense esperit ni patró de joc. Només va servir perquè el Nàstic s’acostés més a l’àrea rival, però ho feia sobretot a través de pilotes llargues buscant les prolongacions de Manu Barreiro i les segones jugades. Rocha i Luis Suárez ho van intentar, sense sort, amb xuts des de la frontal després de rebots. Va ser tot el que el Nàstic, molt primari, va poder generar. El Saragossa va sentenciar després que Álvaro Vázquez aprofités un regal de Javi Jiménez.

El resultat no reflecteix el partit, que ha estat igualat, però els detalls ens han perjudicat. El tercer gol sí que és una errada clara
El partit ha tingut coses positives. El que hem de fer és continuar amb la feina i insistir