2a divisió FEF

Any I, amb Raúl Garrido

2a divisió B. Ja fa un any que el tècnic valencià va agafar les regnes de l’Olot i va aconseguir canviar el tarannà de l’equip fins a salvar la categoria, i actualment ha firmat un inici brillant de lliga

L’arribada de Raúl Garrido a l’Olot va ser un punt d’inflexió per a l’equip de la Garrotxa, que gràcies al canvi a la banqueta amb el fitxatge del valencià en el lloc de l’argentí Martín Posse, va aconseguir revifar-se fins a lligar la permanència. Els olotins van eixugar un desavantatge de set punts respecte a la salvació, però després de diverses setmanes fora de les posicions fatídiques no van poder segellar l’objectiu fins al darrer minut del matx de l’última jornada contra l’Elx, en què una diana de Barnils va provocar l’èxtasi de tots els aficionats presents al municipal en una tarda encara recordada. “Quan vaig arribar no pensava en el futur. Sabia que hi havia equip per estar millor del que estàvem. Les coses han anat molt bé i tenia la seguretat d’arribar a un club que m’oferia l’estabilitat i la llibertat per treballar”, diu Raúl Garrido.

Ànims renovats

Raúl Garrido va dirigir el 19 de novembre del 2017 el seu primer partit des de la banqueta de l’Olot al camp del Formentera (1-1). Des de llavors, el tècnic valencià va aixecar la moral dels seus futbolistes fins a eixugar un desavantatge de set punts respecte a la permanència. En els darrers 24 partits del curs passat, l’Olot va aconseguir vuit victòries, deu empats i sis derrotes, uns números clau que van permetre als de la Garrotxa mantenir-se fora del perill en múltiples jornades. El punt àlgid de la campanya passada va ser l’empat més dolç que van esgarrapar els garrotxins al municipal contra l’Elx (2-2), la recompensa a l’esforç i un alliberament de pressió que va fer esclatar els volcans. “No ho oblidaré mai. Va ser el fruit del treball venint des de molt avall. No sé què passarà en la meva carrera, però segur que aquell moment estarà ben viu en el record”, comenta el tècnic valencià.

Un inici esperançador

L’Olot està firmant un inici de lliga molt bo i gairebé amb tot just un terç de la competició al sac, el conjunt olotí ja suma un punt més (16) que en tota la primera volta del curs passat. Les quatre victòries, empats i derrotes d’enguany deixen un balanç molt positiu en els 36 partits de lliga dirigits per Raúl Garrido i el seu inseparable assistent, Kevin Martínez –han aconseguit el 46,3% dels punts en joc–. “El balanç és bo i la clau és que els jugadors han cregut en la nostra manera de treballar. Som conscients, però, que encara hi ha recorregut i marge i hem de continuar treballant”, explica Garrido, que respecte a l’última victòria al camp del líder, el Vila-real B, hi afegeix: “És un triomf amb molt de valor, perquè tots costen molt, és l’últim que hem aconseguit, i per la manera com el vam aconseguir”, sentencia el tècnic, que s’ha convertit en tot un ídol entre els aficionats fidels de l’Olot.

EL PROTAGONISTA

La clau és que els jugadors han cregut en la nostra manera de treballar. Encara ens queda feina
Raúl Garrido
Entrenador de l’Olot

EL BALANÇ DE RAÚL GARRIDO AMB L’OLOT

El partit contra l’Elx no l’oblidaré mai. No sé què passarà en la meva carrera, però segur que aquell moment estarà ben viu en el record
12
victòries
ha aconseguit el tècnic en els 36 partits en què ha dirigit l’Olot des de la seva arribada
10
derrotes
només ha rebut l’equip garrotxí després d’un any amb Garrido. Quatre en el curs actual
14
empats.
El més dolç va ser contra l’Elx, en l’última jornada del curs passat, en què va segellar la salvació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)