Girona

Protagonisme creixent

Els dos cedits. Sebas Coris i Jairo Izquierdo, compatibles amb la posició de carriler, on els gironins acumulen maldecaps, s’han guanyat la titularitat al Nàstic i al Cadis, respectivament

Sebas Coris, amb contracte fins al 2020, i Jairo Izquierdo, lligat fins al 2022, són els dos jugadors propietat del Girona cedits a 2a divisió A. El club de Montilivi els té lligats per si en un moment o altre la direcció esportiva entén que es poden guanyar un lloc a la plantilla d’Eusebio Sacristán. Són dos casos ben diferents, ja que Coris coneix perfectament el club i el club sap què és el que pot aportar el de Tossa, mentre que Jairo va ser una aposta en el mercat d’estiu de Quique Cárcel, que va pagar traspàs a l’Extremadura després d’un curs brillant a 2a B.

Al Nàstic, indiscutible

La cessió de Sebas Coris al Nàstic està funcionant a la perfecció, sobretot si es té en compte l’objectiu de tenir minuts. En la seva primera cessió, a l’Osasuna, va tenir un rendiment irregular, però aquest curs és indiscutible i ha estat titular en totes les jornades. De fet, amb 13 titularitats, està a només dues d’igualar les del curs passat amb el conjunt navarrès. El seu rendiment, tot i que l’equip en l’aspecte col·lectiu no està funcionant i és cuer, està sent força bo i des de l’arribada d’Enrique Martín està fent un pas endavant. El canvi principal ha estat que amb Gordillo jugava d’interior, mentre que amb l’arribada del nou tècnic i la implantació del 3-5-2 Coris ha passat a jugar al carril, on sempre ha demostrat sentir-se més còmode i ha ofert la seva millor versió. La lesió d’Ivan López i els problemes físics que ha anat tenint Pol Valentín també l’han beneficiat per fer-se indiscutible.

Aparició fulgurant

A diferència de Coris, Jairo ha tardat a deixar-se veure al Cadis. L’extrem canari va aterrar a Girona amb unes molèsties musculars que al final van ser més importants del que semblava, i és que no va poder debutar amb el Cadis fins a la vuitena jornada. Es va estrenar sortint des de la banqueta en l’empat a casa contra el Nàstic (1-1) i va repetir com a suplent en la derrota al camp de l’Extremadura (2-1). Des de llavors, el seu paper al conjunt andalús ha passat a ser de protagonista, i és que ha estat titular en les últimes quatre jornades de lliga i només es va perdre els últims minuts en la seva estrena a l’onze. A més, el salt a la titularitat ha coincidit amb el pas endavant que ha fet el Cadis, que va començar la temporada molt malament amb només dues victòries en deu partits i ara encadena quatre jornades sense perdre i tres partits seguits guanyant, amb el primer a Lugo (1-2), on Jairo va marcar el gol de la victòria. La bona ratxa ha deixat el Cadis novè a 4 punts del play-off.

CORIS

Amb 13 titularitats, està a dues d’igualar les del curs passat a l’Osasuna

JAIRO

No va debutar fins a la vuitena jornada per una lesió, però ara és indiscutible

Amb el perfil que busca el Girona

Després de l’anunci d’ahir del Girona d’apostar pels recursos propis fins al mes de gener i no cobrir les baixes de Mojica i Aday als carrils, totes les opcions continuen sobre la taula. El cert és que tant Sebas Coris com Jairo Izquierdo compleixen moltes de les condicions que està buscant el Girona, amb el gran hàndicap de no saber quin rendiment podrien oferir a primera, una categoria que no han tastat mai, i sobretot la dificultat que suposa recuperar un jugador cedit fins a final de temporada. Futbolísticament, però, recuperar Coris o Jairo seria una possibilitat. El de Tossa és el que lliga més amb les necessitats del Girona, perquè el sistema s’adapta a ell i ell al sistema, amb el punt a favor de conèixer el funcionament de l’equip i els companys. De fet, Eusebio ja el va tenir en la pretemporada, tot i que va estar condicionat per una lesió. Jairo, més extrem que carriler, no encaixa tant, però veient l’adaptació de Pedro Porro tampoc seria una bogeria i en els últims dies des de Cadis s’especulava que el Girona el volia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)