Girona

Exigència a les banquetes

El planter. La dedicació dels tècnics de la base del Girona és ara per ara a temps parcial. El club gironí té previst anar professionalitzant categories, començant pel segon filial i el juvenil A

L’organigrama esportiu del Girona queda complet amb una figura imprescindible per al bon funcionament dels equips i el creixement dels joves futbolistes: els entrenadors i entrenadores del planter. Aquesta temporada el Girona té 22 equips que vesteixen la samarreta blanc-i-vermella, una base formada per dos equips sèniors –el Girona C, a primera catalana i el primer equip femení– 16 categories de futbol formatiu masculí i quatre de futbol formatiu femení. Cada plantilla disposa d’un cos tècnic amb una estructura particular i que també s’ha anat millorant i professionalitzant en les últimes temporades. Des del filial fins al cadet A –categories considerades de rendiment des de l’àrea esportiva–, a la banqueta hi trobem un primer entrenador, un segon entrenador, el preparador físic, el fisioterapeuta i el delegat. En els nivells formatius –del cadet B cap avall–, l’estructura varia una mica i s’intenta buscar perfils en què el segon entrenador també faci feina de preparador físic.

Pel que fa a la formació dels entrenadors i entrenadores que dirigeixen els equips del planter, el director del futbol base, Albert Síria, explica que sempre es demana una titulació específica per poder exercir: “En el cas dels primers entrenadors no ens quedem en el mínim, sinó que intentem que tinguin un tercer nivell. Pel que fa als tècnics assistents no ens cal aquest tercer nivell però sí que ha de tenir titulació per poder fer d’entrenador. Els preparadors físics han de tenir una llicenciatura d’INEF i valorem molt positivament si han cursat algun màster. El mateix passa amb els fisioterapeutes: han de ser llicenciats i si pot ser amb algun coneixement de readaptació, molt millor.”

Passos endavant

Malgrat el creixement evident de l’àrea del futbol base els últims anys i l’especialització dels perfils i les feines que s’hi realitzen, el gros de les persones que es dediquen a la formació dels futurs talents gironins ho fan a temps parcial: “Hem crescut i millorat molt però amb uns recursos que encara no són els mateixos que en altres clubs. L’estructura és semiprofessional, anem creixent i la voluntat és professionalitzar cada vegada més tasques, càrrecs i àrees”, explica Síria. En aquest sentit, la voluntat del club gironí és que a curt termini com a mínim els cossos tècnics del Girona C i del juvenil de divisió d’honor puguin passar a tenir dedicació exclusiva.

Fora de les banquetes, el futbol base blanc-i-vermell també ha pogut créixer gràcies a l’ampliació de la xarxa de captació. En aquesta àrea, que coordina Jordi Gonzàlez, també en formen part Joan Carles Tortorres, Alexis Martínez, Sergio Espejo i Joan Herrera. “La zona d’acció prioritària són les comarques gironines i després anem ampliant cap a la demarcació de Barcelona, Catalunya i alguns petits detalls que busquem a fora”, explica Síria sobre els tentacles gironins.

FUTBOL BASE DEL GIRONA FC 22 equips
Disset equips masculins i cinc equips femenins
COS TÈCNIC TIPUS
Filial fins a cadet A
Primer entrenador, segon entrenador, preparador físic, fisioterapeuta i delegat
Cadet B i inferiors
Primer entrenador, preparador físic*, fisioterapeuta i delegat *El preparador físic també sol fer funcions de segon entrenador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)