2a divisió FEF

Diluvi sense gaire premi

Taules. L’Olot iguala una diana en contra del Castelló gràcies a Blázquez i suma un punt més que l’acosta a l’objectiu, en un terreny de joc impracticable que va condicionar l’enfrontament

olot 1 castelló 1

OLOT:Ginard, Aspar, Alan Baró, Carles Mas, Blázquez (Jose, 92’), Barnils, Masó, Guzmán, Hèctor Simon, Marc Mas (Alfredo, 65’) i Marc Cosme (Marc Nierga, 74’).CASTELLÓ:Álvaro Campos, Rubén (Luismi, 94’), Satrústegui, Marc Castells, Verdú, Gálvez, Caballero, Kilian, Hicham, Jose Carlos (Theo, 75’) i Máyor (Acevedo, 25’).GOLS:0-1 (8’) Kilian. 1-1 (19’) Blázquez.ÀRBITRE:_Sureda Cuenca.T.G.:als locals Aspar (69’) i Masó (87’); als visitants Rubén (45’) i Kilian (67’).T.V.:cap.PÚBLIC:682 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va empatar a un gol contra el Castelló en un partit clarament condicionat pel mal estat de la gespa. Les imprecisions i les segones accions van ser decisives, i és que les conduccions eren impossibles. Kilian va fer avançar el seu equip en el minut 8, però Blázquez va aconseguir la igualada en el 19, en un empat que queda curt i que impedeix als olotins encadenar dos triomfs per primer cop aquest curs.

Les pèssimes condicions del terreny de joc van obligar tots dos equips a administrar els primers minuts del partit per adaptar-se al medi. Les basses, sobretot a les bandes, impossibilitaven qualsevol conducció i les pilotades aèries van ser la nota predominant durant tot el matx. L’Olot va semblar entendre molt bé quin joc havia de fer, i és que ja Raúl Garrido va apostar per un doble pivot defensiu format per Barnils i Jordi Masó en detriment de jugadors més tècnics com Pedro del Campo i Alfredo. El Castelló no havia generat res, però tot just en el minut 8 va poder avançar-se en el marcador amb una diana de Kilian. Máyor va despenjar una pilota, Hicham va tocar lleugerament i l’extrem, arribant des de la segona línia, va afusellar Ginard, que va tocar la pilota però no va poder evitar el gol.

Els de la Garrotxa van insistir tot i rebre el cop de la diana en contra, i deu minuts després van poder fer que l’empat tornés al marcador. Marc Mas va aprofitar un rebuig defensiu per fer la centrada al punt de penal, on hi havia Barnils. Entre l’aigua i un defensor, el de Seva no va poder rematar però va estirar la cama per cedir a Blázquez, que va fer un bon xut i va empatar a un.

Al municipal hi va haver poc futbol i moltes imprecisions que van impedir a tots dos equips dominar el joc. L’aposta dels davanters va ser aprofitar aquestes imprecisions per disposar d’ocasions o, directament, provar el xut des de lluny –Hicham, en el minut 25 ho va intentar però Ginard va aturar molt bé.

Més pluja, menys futbol

L’aiguat no va cessar en cap moment i el terreny de joc anava empitjorant a mesura que passava el temps. En el primer minut de la represa, Blázquez, el millor de l’Olot, va aconseguir engaltar un rebuig des del vèrtex però la rematada va sortir massa encreuada, a la dreta de la porteria de Campos. Un minut després, Castells va rematar amb el cap a dins de l’àrea un córner, però Ginard, ben col·locat, va aturar sense problemes.

L’Olot insistia i feia treballar de valent els defenses castellonencs, que rebutjaven com podien el perill en les centrades per les bandes. Els garrotxins van tenir una gran ocasió en el minut 63, quan una jugada plena de rebots va acabar a les botes de Guzmán gairebé damunt de la línia de gol. L’extrem, massa lent, va veure com un defensor desfeia el perill, fet que va provocar la lamentació dels aficionats. En l’últim quart d’hora, el partit es va acabar de trencar i tots dos equips van tenir una ocasió clara per marcar. Per l’Olot, Alfredo va topar amb Campos (81’), i pel Castelló, Acevedo va aprofitar una errada d’Aspar, però Ginard va posar una mà salvadora (83’).

És el partit que més he patit, ja que era molt complicat jugar així. El matx ha estat condicionat per l’estat del camp, però ens hi hem adaptat
La pilota no ha passat pel mig del camp perquè no es podia. Els canvis en l’onze eren per això
Raúl Garrido
Entrenador de l’Olot

Tres canvis en l’onze inicial de Raúl Garrido

Tot i donar la campanada i guanyar al camp del líder, el Vila-real B (1-2) en l’últim enfrontament de lliga, el tècnic de l’Olot va aplicar tres canvis en l’onze inicial que va superar el filial groguet. Al carril dret hi va entrar Blázquez en el lloc de Pep Chavarría, autor d’un dels dos gols i ahir ni a la llista de convocats. Al doble pivot hi va entrar Barnils per substituir Pedro del Campo, un dels sacrificats pel mal estat del terreny de joc, i en atac Alfredo va asseure’s a la banqueta per fer lloc a Marc Cosme com a referència juntament amb Marc Mas. Cosme es va formar en el Castelló, club amb el qual va arribar a debutar a segona A el curs 2009/10 amb només 18 anys. Pel de Faura, la d’ahir va ser la seva primera titularitat en lliga.