1a femenina

Duggan estreny la lliga

1a divisió femenina. El Barça aconsegueix un triomf agònic gràcies a una bona reacció en el tram final i al gol de la davantera anglesa en el temps afegit, i se situa a un punt del lideratge

barça 2 atlético 1

BARÇA:Paños; Torrejón, Pereira, Mapi León, Leila, Patri, Hamraoui; Andressa (Alexia, 57’), Vicky Losada (Aitana, 57’), Martens; i Andonova (Duggan, 67’).ATLÉTICO:Lola Gallardo; Kenti, Aleixandri, Linari, Menayo; Esther (Olga Garcia, 86’), Kaci, Meseguer, Sosa; Amanda (Chidiac, 76’) i Ludmila (Falcón, 79’).GOLS:0-1 (56’) Kenti. 1-1 (66’) Aitana. 2-1 (91’) Duggan.ÀRBITRE:Huerta de Aza.T.G.:a les visitants Kaci i Olga Garcia.PÚBLIC:4.616 espectadors.

Un gol de Duggan en el temps afegit permet al Barça tornar a entrar de nou de ple en la lluita pel lideratge, en un duel que es va complicar a l’inici del segon temps amb el gol de Kenti. Quan semblava més controlat per l’Atlético, però, el partit va fer un tomb amb el gol d’Aitana en una jugada confusa i controvertida, i les blaugrana van completar la remuntada de la manera més apoteòsica.

En la primera meitat, el partit va ser pla i avorrit. Amb Andonova ocupant la punta d’atac, al Barça li va faltar profunditat, mentre que l’Atlético, tret de dues aproximacions en el tram inicial, en va fer prou amb no patir al darrere. És cert que les madrilenyes tenien en la velocitat de Ludmila una amenaça constant, però Mapi, la seva parella de ball més habitual, va resoldre tots els duels amb prou bona traça. I així, al descans s’hi va arribar sense cap ocasió de gol clara més, més enllà de dues recuperacions blaugrana en tres quarts de camp que Andonova va desaprofitar amb dues males entregues.

El descans va servir per refrescar idees, i el ritme després de la represa va augmentar una marxa, sobretot perquè van arribar el gols. Al cap de deu minuts, en un ràpid contraatac, Ludmila va guanyar la partida a les centrals culers i va provocar un córner que Kenti va aprofitar per obrir la llauna amb una bona rematada de cap. El 0-1 va impulsar l’Atlético, que es va veure amb la possibilitat de sentenciar la lliga i, poc després, Amanda va enviar una falta al travesser. Però l’impuls madrileny va ser neutralitzat amb la mateixa medicina: un gol blaugrana, en una jugada controvertida. Amb Ludmila estesa al terra i la pilota als peus de Gallardo, la portera visitant es va quedar a mitges entre enviar la pilota a fora perquè atenguessin la seva companya o passar-la a Menayo, i entre la confusió, Aitana ho va aprofitar per interceptar la passada i fer l’empat en una vaselina llunyana. El gol va ser un cop anímic definitiu per a l’Atlético i el duel va passar a fer baixada completament cap a la seva porteria. El Barça necessitava molt més els tres punts, i ho va provar amb moltes més idees que no pas les demostrades en la primera hora de joc, però ni Patri ni Duggan van poder superar Gallardo. Fins que finalment, en el minut 91, una bona passada filtrada d’Alexia a Hamraoui va deixar a la francesa sola perquè assistís Toni Duggan per fer el 2-1 definitiu que deixa el Barça a un punt del lideratge.

Teníem el partit controlat i on volíem, però el gol ens ha matat i, a més, hem comès dos errors
José Luis Sánchez Vera
entrenador de l’atlético
El tram final ha estat nostre; l’equip ha aguantat molt sencer i hem pogut capgirar el resultat
Fran Sánchez
entrenador del barça
No era conscient que hi havia una jugadora al terra, he interceptat la passada i he xutat a gol